Navigation path

Kezdőlap Kapcsolat Honlaptérkép

A polgári kezdeményezésről

Kezdeményezés keresése

Kezdeményezés szervezése

További információk

 • RSS
Felelősségi nyilatkozat: Az oldal tartalmáért kizárólag a polgári kezdeményezés szervezői felelősek. A szövegek kizárólag a szerzőik nézeteit tükrözik, és semmiképpen sem lehet azokat úgy tekinteni, mintha az Európai Bizottság nézeteit fejeznék ki. A Bizottság nem vonható felelősségre az oldalon található információk semminemű felhasználásáért.
Cím: Csökkentsük az EU-t szétszakító bér- és gazdasági különbségeket!
Jelenlegi státus: A gyűjtés lezárult a következő időpontban: 22/05/2018
Bizottsági nyilvántartási szám: ECI(2017)000006
A nyilvántartásba vétel időpontja: 22/05/2017
A fordítás közzétételének dátuma: 26/07/2017
Nyilvántartásba vétel nyelve: EN / További választható nyelvek: BG CS DA DE EL EN ES ET FI FR HR HU IT LT LV MT NL PL PT RO SK SL SV
A Bizottság határozata a javasolt polgári kezdeményezés nyilvántartásba vételéről: A BIZOTTSÁG HATÁROZATA
Tárgy: Olyan jogi aktusok, amelyek egyértelműen bizonyítják az EU szándékát arra, hogy felszámolja a tagállamok közötti bérkülönbségeket, és amelyek – e cél érdekében – lehetővé teszik a tagállamok hatékonyabb kohézióját.
Fő célok: A jelentős bérkülönbségek miatt a munkavállalók mozgása egyirányú. A tömeges kivándorlás miatt a kevésbé kedvező helyzetű tagállamok még inkább lemaradnak. Eközben a gazdagabb tagállamok a munkavállalók tömeges beáramlását az érdekeiket sértő beavatkozásként érzékelik, és ez szétszakítja az EU-t. Az EU-nak egyértelműen bizonyítania kell a munkavállalók szabad mozgását érintő bérkülönbségek felszámolására irányuló szándékát, és ehhez – fennmaradása biztosításának céljából – hatékonyabb kohézióra van szüksége.
A Szerződések azon rendelkezései, amelyek a szervezők megítélése szerint összefüggnek a javasolt intézkedéssel: EUSZ 3. cikk (1–4) és (6) bekezdés; EUMSZ preambulum, 174. cikk, 2. cikk (3) bekezdés, 8. cikk, 45. cikk (1) bekezdés
Szervezők / a polgári bizottság tagjai:
 • Képviselő: Márton GYÖNGYÖSI - gyongyosi.marton@parlament.hu
 • Helyettes: Jaak MADISON - jaak.madison@riigikogu.ee
 • További tagok: Dragoș TÎRNOVEANU, Frano ČIRKO, Mihail PETROV, Paweł GAWLUK, Konstantīns PUPURS (22/05/2017-10/09/2017), Péter PALLÉR (10/09/2017-22/05/2018)
Melléklet: További választható nyelvek: EN
Jogszabálytervezet:
Támogatási és finanszírozási források:
Data protection officer: DPOSurname DPOName, DPOEmail

A kezdeményezés útja

 1. Nyilvántartásba véve
  22/05/2017
 2. A gyűjtés folyamatban van
 3. A gyűjtés lezárult
  22/05/2018
 4. Benyújtás megtörtént
 5. Megválaszolva