Navigation path

Kezdőlap Kapcsolat Honlaptérkép

A polgári kezdeményezésről

Kezdeményezés keresése

Kezdeményezés szervezése

További információk

  • RSS
Felelősségi nyilatkozat: Az oldal tartalmáért kizárólag a polgári kezdeményezés szervezői felelősek. A szövegek kizárólag a szerzőik nézeteit tükrözik, és semmiképpen sem lehet azokat úgy tekinteni, mintha az Európai Bizottság nézeteit fejeznék ki. A Bizottság nem vonható felelősségre az oldalon található információk semminemű felhasználásáért.
Cím: Szabad Európai E-cigarettázásért Kezdeményezés
Jelenlegi státus: Kellő támogatás hiánya
Bizottsági nyilvántartási szám: ECI(2013)000009
A nyilvántartásba vétel időpontja: 25/11/2013
A fordítás közzétételének dátuma: 27/01/2014
Nyilvántartásba vétel nyelve: EN / További választható nyelvek: DE EN ET FI FR HU PL
Tárgy: Az elektromos cigaretta általános célú szabadidős eszközzé történő minősítése, nem pedig dohány- vagy gyógyszertermékké minősítése, függetlenül annak nikotin-tartalmától.
Fő célok: Tegyék lehetővé, hogy a jelenleg is aktív vaperek továbbra is hódolhassanak hobbijuknak anélkül, hogy bármely olyan korlátozás bevezetésre kerülne, amely negatívan érinti az elektromos cigaretták és a hozzá kapcsolódó termékek hozzáférhetőségét és sokszínűségét, hasonlóképp azon tagállamokhoz, ahol az elektromos cigarettát nem sújtja semmilyen korlátozás. Tegyék lehetővé a jövőbeli vaperek számára, hogy megtapasztalhassák azt a gazdag vaper kultúrát, amelyet azokban a tagállamokban élvezhetnek a vaperek, ahol az elektromos cigarettát nem sújtja semmilyen korlátozás. Tegyék lehetővé, hogy az érintett gyártók és kereskedők a piacon maradhassanak anélkül, hogy a szabad kereskedelmet ellehetetlenítő vagy korlátozó, teljesíthetetlenül költséges engedélyezési eljárásokkal sújtanák őket.
A Szerződések azon rendelkezései, amelyek a szervezők megítélése szerint összefüggnek a javasolt intézkedéssel: További választható nyelvek: EN
Szervezők / a polgári bizottság tagjai:
  • Képviselő: Krisztián PIFKÓ - info@efvi.eu
  • Helyettes: Markus KÄMMERER - markus.kammerer@efvi.eu
  • További tagok: Serge POPLEMON, Monika CALVETTI-FÜRST, Marcin DURAJ, Scott Andrew FITZSIMMONS, Ditta DITEWIG
Melléklet: További választható nyelvek: EN
Jogszabálytervezet:
Támogatási és finanszírozási források: