Navigation path

Kezdőlap Kapcsolat Honlaptérkép

A polgári kezdeményezésről

Kezdeményezés keresése

Kezdeményezés szervezése

További információk

  • RSS
Felelősségi nyilatkozat: Az oldal tartalmáért kizárólag a polgári kezdeményezés szervezői felelősek. A szövegek kizárólag a szerzőik nézeteit tükrözik, és semmiképpen sem lehet azokat úgy tekinteni, mintha az Európai Bizottság nézeteit fejeznék ki. A Bizottság nem vonható felelősségre az oldalon található információk semminemű felhasználásáért.
Cím: Let me vote
Jelenlegi státus: Visszavonva a következő időpontban: 29/01/2013
Bizottsági nyilvántartási szám: ECI(2012)000006
A nyilvántartásba vétel időpontja: 11/05/2012
A fordítás közzétételének dátuma: 11/06/2012
Nyilvántartásba vétel nyelve: FR / További választható nyelvek: DE EL EN ES FR IT LT LV NL PT SV
Tárgy: Het aanvullen van de rechten van de Europese burgers, zoals genoemd in artikel 20 paragraaf 2 van het Verdrag betreffende de werking van de EU, met een stemrecht voor iedere politieke verkiezing in de lidstaat waar de burger woont, in dezelfde omstandigheden als degenen met de nationaliteit van de betreffende staat.
Fő célok: Het doel van het initiatief is het ontwikkelen van de politieke dimensie van het Europese project door het het gevoel van de Europese burgers te versterken dat ze deel uitmaken van een lotsgemeenschap. Met het initiatief wordt het concept van Europees burgerschap versterkt en de bewegingsvrijheid binnen de Unie vergroot. Een aanzienlijk aantal Unie-inwoners woont namelijk in een andere lidstaat dan die waar hij of zij de nationaliteit van heeft.
A Szerződések azon rendelkezései, amelyek a szervezők megítélése szerint összefüggnek a javasolt intézkedéssel: Artikels 25 en 20 paragraaf 2 van het Verdrag betreffende de werking van de EU
Szervezők / a polgári bizottság tagjai:
  • Képviselő: Philippe CAYLA - phcayla@gmail.com
  • Helyettes: Alain BRUN - alain.brun2011@gmail.com
  • További tagok: Monique VEAUTE, Nicolas DELABY, Reinder RUSTEMA, Jürgen VAHLBERG, Lydia VASQUEZ JIMENEZ
Honlap: További választható nyelvek: FR
Melléklet: További választható nyelvek: FR EN
Jogszabálytervezet:
Támogatási és finanszírozási források: