Navigation path

Начало За контакти Карта на сайта

За гражданската инициатива

Открийте инициатива

Организиране на инициатива

Още информация

  • RSS
Отказ от отговорност: За съдържанието на тази страница отговорност носят единствено организаторите на инициативите. Текстът изразява единствено вижданията на авторите и по никакъв начин не може да се смята, че той изразява вижданията на Европейската комисия. Комисията не носи отговорност за използването на информацията, съдържаща се в него.
Наслов: Let me vote
Настоящ статус: Оттеглена на 29/01/2013
Регистрационен номер в Комисията: ECI(2012)000006
Дата на регистрация: 11/05/2012
Дата на публикуване на този превод: 11/06/2012
Език на регистрацията: FR / Други достъпни езици: DE EL EN ES FR IT LT LV NL PT SV
Предмет: Het aanvullen van de rechten van de Europese burgers, zoals genoemd in artikel 20 paragraaf 2 van het Verdrag betreffende de werking van de EU, met een stemrecht voor iedere politieke verkiezing in de lidstaat waar de burger woont, in dezelfde omstandigheden als degenen met de nationaliteit van de betreffende staat.
Основни цели: Het doel van het initiatief is het ontwikkelen van de politieke dimensie van het Europese project door het het gevoel van de Europese burgers te versterken dat ze deel uitmaken van een lotsgemeenschap. Met het initiatief wordt het concept van Europees burgerschap versterkt en de bewegingsvrijheid binnen de Unie vergroot. Een aanzienlijk aantal Unie-inwoners woont namelijk in een andere lidstaat dan die waar hij of zij de nationaliteit van heeft.
Разпоредби на Договорите, смятани от организаторите за имащи отношение към инициативата: Artikels 25 en 20 paragraaf 2 van het Verdrag betreffende de werking van de EU
Организатори/ Членове на гражданския комитет:
  • Представител: Philippe CAYLA - phcayla@gmail.com
  • Заместник: Alain BRUN - alain.brun2011@gmail.com
  • Други членове: Monique VEAUTE, Nicolas DELABY, Reinder RUSTEMA, Jürgen VAHLBERG, Lydia VASQUEZ JIMENEZ
Уебсайт: Други достъпни езици: FR
Приложение: Други достъпни езици: FR EN
Проект на правен акт:
Източници на подкрепа и финансиране: