Navigation path

Kezdőlap Kapcsolat Honlaptérkép

A polgári kezdeményezésről

Kezdeményezés keresése

Kezdeményezés szervezése

További információk

  • RSS
Felelősségi nyilatkozat: Az oldal tartalmáért kizárólag a polgári kezdeményezés szervezői felelősek. A szövegek kizárólag a szerzőik nézeteit tükrözik, és semmiképpen sem lehet azokat úgy tekinteni, mintha az Európai Bizottság nézeteit fejeznék ki. A Bizottság nem vonható felelősségre az oldalon található információk semminemű felhasználásáért.
Cím: Let me vote
Jelenlegi státus: Visszavonva a következő időpontban: 29/01/2013
Bizottsági nyilvántartási szám: ECI(2012)000006
A nyilvántartásba vétel időpontja: 11/05/2012
A fordítás közzétételének dátuma: 20/06/2012
Nyilvántartásba vétel nyelve: FR / További választható nyelvek: DE EL EN ES FR IT LT LV NL PT SV
Tárgy: Reforzar los derechos establecidos en el artículo 20§2 de Tratado de Funcionamiento de la Unión Europea al otorgar a los ciudadanos de la Unión Europea residentes en otro Estado Miembro el derecho a votar en todas las elecciones políticas en su país de residencia en las mismas condiciones que los nacionales de dicho Estado.
Fő célok: El objetivo de la iniciativa es desarrollar la dimensión política del proyecto europeo al reforzar el sentimiento ciudadano de participar en una comunidad de destino. Tendría los siguientes efectos: - Dar carta de naturaleza al concepto de “Ciudadanía de la Unión Europea” - Facilitar la libertad de movimiento dentro de la Unión Europea. Además, contribuiría a remediar la pérdida del derecho al voto que sufre en la actualidad un gran número de ciudadanos de la UE al ser residentes de larga duración en otros Estados Miembros.
A Szerződések azon rendelkezései, amelyek a szervezők megítélése szerint összefüggnek a javasolt intézkedéssel: Artículo 25 , Artículo 20§2 Tratado de Funcionamiento de la Unión Europea
Szervezők / a polgári bizottság tagjai:
  • Képviselő: Philippe CAYLA - phcayla@gmail.com
  • Helyettes: Alain BRUN - alain.brun2011@gmail.com
  • További tagok: Monique VEAUTE, Nicolas DELABY, Reinder RUSTEMA, Jürgen VAHLBERG, Lydia VASQUEZ JIMENEZ
Honlap: További választható nyelvek: FR
Melléklet: További választható nyelvek: FR EN
Jogszabálytervezet:
Támogatási és finanszírozási források: