Navigation path

Prima pagină Contact Harta site-ului

Despre iniţiativa cetăţenească

Căutaţi o iniţiativă

Organizați o inițiativă

Mai multe informaţii

  • RSS
Găzduirea sistemelor de colectare online de către Comisie

Oferta Comisiei de a găzdui pe serverele sale sistemele de colectare online ale primelor propuneri de iniţiative cetăţeneşti este temporară şi opţională. Această măsură a fost luată având în vedere problemele pe care le-au întâmpinat unii dintre organizatori în a găsi furnizori corespunzători de servicii private - a se vedea Comunicatul de presă din data de 18 iulie.

Sistemele de colectare online găzduite pe serverele Comisiei trebuie să utilizeze software-ul cu sursă deschisă al Comisiei. În conformitate cu prevederile Regulamentului privind iniţiativa cetăţenească, organizatorii trebuie să solicite autorităţii naţionale competente din statul membru în care vor fi stocate datele să le certifice sistemul. Întrucât centrul Comisiei unde vor fi stocate datele se află la Luxemburg, organizatorii care optează pentru varianta găzduirii sistemului lor de colectare online de către Comisie trebuie să solicite certificarea sistemului autorităţii competente luxemburgheze (Centre des Technologies de l'Information de l'Etat - CTIE) înainte de a începe colectarea online.

Organizatorii care, la cererea Comisiei, confirmă că sunt interesaţi de găzduirea sistemului lor de către Comisie, primesc un set de documente incluzând acordul de găzduire (contractul) care va fi încheiat între Comisie şi organizatori şi documentaţia pe care organizatorii trebuie să o completeze şi să o semneze pentru a finaliza cererea de certificare. Documentaţia se referă la politica de securitate, evaluarea impactului comercial, evaluarea şi gestionarea riscurilor şi cuprinde o declaraţie de aplicabilitate. Ea vizează doar respectarea, de către organizatori, a specificaţiilor tehnice, documentaţia referitoare la mediul de găzduire şi la software fiind pusă la dispoziţia autorităţii luxemburgheze direct de către Comisie. Comisia colaborează strâns cu organizatorii care aleg să utilizeze acest serviciu oferit în mod excepţional şi pe durată determinată, oferindu-le pregătire, recomandări şi asistenţă tehnică pentru configurarea sistemului de colectare şi pentru pregătirea documentaţiei necesare.

Pentru mai multe informaţii generale, consultaţi rapoartele de sinteză ale reuniunilor pe care Comisia le-a avut cu organizatorii primelor propuneri de iniţiative cetăţeneşti înregistrate la Comisie:

Reuniunea I – 13 iunie 2012

Reuniunea II – 8 august 2012

Reuniunea III – 7 septembrie 2012

Reuniunea IV – 28 septembrie 2012

Reuniunea V – 20 noiembrie 2012