Navigation path

Kezdőlap Kapcsolat Honlaptérkép

A polgári kezdeményezésről

Kezdeményezés keresése

Kezdeményezés szervezése

További információk

  • RSS
A Bizottság tárhelyszolgáltatása online gyűjtési rendszerek számára

A Bizottság ideiglenesen és opcionális jelleggel tárhelyet kínál az elsők között javasolt polgári kezdeményezések online gyűjtési rendszerei számára. Ezt az intézkedést a Bizottság azért léptette életbe, mert több kezdeményezés szervezőjének is nehézséget okozott megfelelő magánszolgáltatót találni – lásd a július 18-i sajtóközleményt.

A Bizottság szerverein üzemeltetett online gyűjtési rendszereknek a Bizottság nyílt forráskódú szoftverén kell alapulniuk. A polgári kezdeményezésről szóló rendelet szerint a szervezőknek fel kell kérniük annak a tagállamnak az illetékes hatóságát, ahol az adatokat tárolni fogják, hogy igazolja a rendszer megfelelőségét. Mivel a Bizottság ezeket az adatokat luxemburgi adatközpontjában tárolja, azoknak a szervezőknek, akik úgy döntenek, hogy igénybe veszik online gyűjtési rendszerükhöz a Bizottság által kínált tárhelyet, az online gyűjtés megkezdése előtt az illetékes luxemburgi hatóságtól, a CTIE-től (Centre des Technologies de l'Information de l'Etat) kell kérniük a rendszer megfelelőségének igazolását.

Azok a szervezők, akik a Bizottság felkérésére megerősítik, hogy igényt tartanak a Bizottság tárhelyszolgáltatására, kézhez kapják az általuk és a Bizottság által aláírandó tárhelyszolgáltatási megállapodást (szerződést) és az ahhoz tartozó dokumentációt (amely az adatbiztonsági intézkedésekre, a hatásvizsgálatra, a kockázatelemzésre és az óvintézkedésekre vonatkozó információkat, valamint alkalmazhatósági nyilatkozatot tartalmaz), melyet a szervezőknek ki kell tölteniük és alá kell írniuk ahhoz, hogy az igazolást kérelmezhessék. Ez a dokumentáció csak a technikai előírásoknak való megfelelést hivatott biztosítani, az üzemeltetési környezetre és a szoftverre vonatkozó dokumentációt a Bizottság készíti el és továbbítja közvetlenül a luxemburgi hatóságnak. A Bizottság szorosan együttműködik azokkal a szervezőkkel, akik igényt tartanak erre a kivételesen és ideiglenesen nyújtott szolgáltatásra, mégpedig úgy, hogy képzést, iránymutatást és műszaki segítséget nyújt a gyűjtési rendszer létrehozásához és a szükséges dokumentáció összeállításához.

További háttérinformációért, kérjük, olvassa el az összegző jelentéseket a Bizottság és az elsők között javasolt polgári kezdeményezések szervezői között tartott találkozókról:

1. találkozó (2012. június 13.)

2. találkozó (2012. augusztus 8.)

3. találkozó (2012. szeptember 7.)

4. találkozó (2012. szeptember 28.)

5. találkozó (2012. november 20.)