Представителство в България

Новини

Pages

„Еразъм+“: програмата на ЕК в областта на образованието, обучението, младежта и спорта
13/06/2017

Днес ЕС чества 30-та годишнина на програмата „Еразъм“ за обмен в чужбина, в която досега са взели участие 9 милиона души. По този повод EK представи ново мобилно приложение за програмата „Еразъм+“.

Култура, образование и младеж
Още 86,6 млн. евро от фондовете по политиката на сближаване за изграждане на линия 3 на метрото в София
08/06/2017

Комисията прие нов инвестиционен пакет в размер на 86,6 млн. евро от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) за финансиране на по-нататъшните работи по изграждането на западната част на линия 3 на метрото в българската столица. Средствата ще бъдат използвани за изграждане на четири нови станции на метрото по отсечка с дължина 4 km.

Транспорт и пътуване
Федерика Могерини представя Документа за размисъл относно бъдещето на европейската отбрана
07/06/2017

След Бялата книга на Комисията за бъдещето на Европа, в днешния документ за размисъл се очертават различни сценарии за това как да се противодейства на нарастващите заплахи в областта на сигурността и отбраната, пред които е изправена Европа, и как да се укрепят собствените способности на Европа в областта на отбраната до 2025 г.

Външни отношения, Политиките на Европейския съюз
Валдис Домбровскис, заместник-председател на ЕК
31/05/2017

Заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис, отговарящ за еврото и социалния диалог, ще посети България на 2 юни 2017 г. В петък той ще представи специфичните за България препоръки в рамките на Европейския семестър 2017, публикувани на 22 май т.г.
 

Икономика, финанси, данъци и конкуренция, Политиките на Европейския съюз
Мария Габриел
16/05/2017

Председателят Жан-Клод Юнкер проведе днес събеседване с Мария Габриел, кандидата, предложен за поста на еврокомисар от българското правителство, който трябва да замени бившия член на Комисията Кристалина Георгиева.

Икономика, финанси, данъци и конкуренция, Политиките на Европейския съюз
Франс Тимерманс
12/05/2017

След Бялата книга на Комисията за бъдещето на Европа, представена на 1 март, Комисията публикува тази седмица своя документ за размисъл относно извличането на ползите от глобализацията.

Жан-Клод Юнкер
10/05/2017

Тази сутрин председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер получи предложението на българския министър-председател Бойко Борисов за номинация на г-жа Мария Габриел за кандидат, който да замени предишния комисар Кристалина Георгиева.

Ина Вълчанова, лауреат на Европейската награда за литература за 2017 г.
09/05/2017

На 23 април романът "Остров Крах" на Ина Вълчанова спечели Европейската награда за литература за 2017 г. Ето какво ни сподели тя малко след като научи за наградата.

Култура, образование и младеж
10 години България в ЕС - равносметката
09/05/2017

По повод 10-годишнината на българското членство в Европейския съюз, която отбелязваме тази година, Европейската комисия в България и Информационното бюро на Европейския парламент възложиха на Центъра за либерални стратегии да изготви доклад за ползите от членството и оставащите предизвикателства пред страната.

Мариан Тейсен представи предложението на ЕК за реформа на Директивата за командироването на работници
26/04/2017

Днес Европейската комисия представи своето предложение за европейския стълб на социалните права, чиято цел е да допринесе за справедливо и правилно функциониране на пазарите на труда и социалните системи.

Заетост и социални права, Политиките на Европейския съюз

Pages