Kruimelpad

E-mail deze paginaE-mail deze paginaPrintPrint

Jeugdhoek

Gratis pedagogische materiaal

 

Pedagogische materiaal van de Vertegenwoordiging: "Het koffertje van MiniMip"; "Europa mijn thuis"; "Europa onder de loep".
» meer hierover.

Breng ons een bezoek!

 

Onze deur staat open voor leerkrachten en leerlingen (vanaf 10 jaar) om op een concrete manier over Europa te praten. Iedereen krijgt bovendien gratis pedagogisch materiaal mee.
» meer hierover

Back to school

Het initiatief Back to school vond voor de eerste keer plaats  in België ter gelegenheid van het Presidentschap in 2010. Heeft u interesse u in te schrijven als Europees ambtenaar of als deelnemende school aan dit initiatief?
» meer hierover.

Online spelen

 

Zin om al spelende te leren? Doe mee aan onze online kwissen.

Erasmus + het nieuwe programma (2014-2020)

Erasmus +, het nieuwe programma van de Europese Unie voor onderwijs, opleiding, jeugdzaken en sport, werd gelanceerd op 24 april 2014 in Berlijn.
» meer hierover

Voor leerkrachten

 

Hier vindt u een breed aanbod aan lesmateriaal over Europa. Het materiaal is samengesteld door verschillende EU-instellingen en andere overheidsorganen en ngo's. Het is bedoeld om jongeren meer te laten ontdekken over de Europese Unie en haar beleid.
» meer hierover

 

Pas op!

Stel dat je een ongeluk krijgt. Of je ziet dat er ergens brand is of wordt ingebroken. Weet je dan wie je moet bellen voor hulp?
» meer hierover

 

Europese Jongerensite – informatie voor jongeren in Europa

De Europese Jongerensite is er voor jongeren die alles willen weten over wonen, studeren en werken in een ander Europees land.
» meer hierover

 

Videowedstrijd "@jongeburger: jouw ideeën voor Europa?"

De uitslagen.
» meer hierover 

Zin om een opleiding te volgen in het buitenland? Dat kan met steun van de Europese Commissie!

 

De Europese Commissie moedigt levenslang leren aan en financiert o.a. uitwisselingsprogramma's voor alle leeftijden. Ontdek hier de Europese programma's  en laat je verleiden door een ervaring in het buitenland....