Vertegenwoordiging in België

Nieuws

Pages

01/12/2016

De Europese Commissie heeft vandaag een reeks maatregelen bekendgemaakt die het btw-klimaat voor e-commercebedrijven in de EU moeten verbeteren.

30/11/2016

De Europese Commissie stelt een Europees defensiefonds en andere acties voor ter ondersteuning van doelmatiger bestedingen aan gemeenschappelijke defensievermogens door de lidstaten, tot verhoging van de veiligheid van de Europese burger en als stimulans voor een concurrerende en innovatieve industriële basis.

Category:
Buitenlandse betrekkingen en internationale zaken, Institutionele zaken
30/11/2016

Vandaag presenteert de Europese Commissie een pakket maatregelen om te zorgen dat de Europese Unie kan blijven concurreren nu de omschakeling naar schone energie de wereldwijde markt voor energie aan het veranderen is.

Category:
Energie, klimaat en natuurlijke hulpbronnen
29/11/2016

Commissie houdt rekening met bevindingen van drie beoordelingen die overeenstemmen met haar voorstel om het Europees Fonds voor strategische investeringen (EFSI), de kern van het Investeringsplan voor Europa, te versterken en uit te breiden.

Category:
Economie, financiën en belastingen
29/11/2016

Eerste vicevoorzitter Frans Timmermans was vandaag gastheer tijdens de twaalfde bijeenkomst op hoog niveau met religieuze leiders uit heel Europa. Er werd gesproken over "migratie, integratie en Europese waarden".

23/11/2016

De Commissie stelt een breed pakket van hervormingen voor om de veerkracht van de banken in de EU verder te versterken.

Category:
Economie, financiën en belastingen
Juncker
23/11/2016

Zoals aangekondigd in zijn State of the Union van 2016 heeft.

Category:
Institutionele zaken
22/11/2016

Het initiatief van de Commissie voor startende en uitbreidende ondernemingen ("Start-up en Scale-up-initiatief") is bedoeld om het grote aantal innovatieve ondernemers in Europa alle kansen te bieden om wereldwijd toonaangevend te worden.

Category:
Bedrijfsleven, Economie, financiën en belastingen
© Fotolia - Leszek Maziarz
22/11/2016

Vandaag presenteert de Europese Commissie voor het eerst een reeks Europese regels inzake insolventie van ondernemingen.

Category:
Bedrijfsleven, Economie, financiën en belastingen
16/11/2016

De Commissie zal zich beraden over de aanbevelingen in het verslag en over een passende beleidsreactie in lijn met haar onafgebroken steun voor de landbouwsector.

Category:
Landbouw, visserij en voedsel

Pages