Kruimelpad

E-mail deze paginaE-mail deze paginaPrintPrint

Info voor journalisten

Bent U journalist? Dan bent U hier aan het juiste adres

Hieronder enkele nuttige links voor diegenen die zich beroepshalve met informatie over Europa bezighouden. Het gaat in wezen om vier diensten die de Europese Commissie de journalisten ter beschikking stelt: de "virtuele" perszaal, de Press releases database, de audiovisuele dienst & Europe by Satellite, evenals een handleiding van het Directoraat-generaal Communicatie ten behoeve van nieuwe Europa-correspondenten.

Aan U de keuze...

Info voor journalisten

Gids voor journalisten

 

Accreditering, contacten met de woordvoerders, enz. Het Directoraat-generaal Communicatie van de Europese Commissie wil met deze gids nieuwe Europa-correspondenten vertrouwd maken met hun Europese werkomgeving.
» meer hierover

 

De "virtuele perszaal"

Deze dienst biedt elektronische toegang tot de perscommuniqués, memos en toespraken, die door het Directoraat-generaal Communicatie worden gepubliceerd, evenals tot andere relevant geachte nieuwsberichten.
» meer hierover

 

De audiovisuele dienst

De audiovisuele dienst produceert dagelijks audiovisueel materiaal ten behoeve van de media en andere belangstellenden, door live-verslaggeving van de actualiteit aangevuld met een uitgebreid archief betreffende de Europese eenwording.
» meer hierover

Press releases database

De Press releases database bevat alle perscommuniqués van de Europese Commissie sinds 1985.
» meer hierover

Europe by Satellite

EbS is de TV-dienst van de Europese Unie. De programmering omvat rechtstreekse uitzendingen, nieuwsitems en beeldbanken ter illustratie van de Europese Unie.
» meer hierover