Kruimelpad

E-mail deze paginaE-mail deze paginaPrintPrint

Dossiers

The cost of non-Europe

De EU biedt op vele vlakken wat de lidstaten onderling nooit alleen zouden kunnen doen. Zonder de EU wisselden we nog steeds franken met peseta's, betaalden we torenhoge prijzen voor mobiel bellen in het buitenland en aarzelden bedrijven om in een ander Europees land zaken te doen… De Vertegenwoordiging maakte 10 fiches waarin haarfijn beschreven wordt dat de EU véél meer is dan de som van 28 aparte landen.
Wat kost een Europa zonder Unie?

Europa 2020

 

Europa 2020 is de groeistrategie van de EU voor de komende 10 jaar.
De EU moet een slimme, duurzame en inclusieve economie worden in een snel veranderende wereld. Dit betekent dat de EU en de EU-landen samen moeten werken aan meer werkgelegenheid, hogere productiviteit en meer sociale samenhang.

 

Lissabon - Een verdrag voor het Europa van de 21ste eeuw 

De regeringsleiders en staatshoofden van de 27 EU-lidstaten hebben op 13 december 2007 in Lissabon het nieuwe verdrag pdf - 3 MB [3 MB] Deutsch (de) français (fr) ondertekend. Dat geeft de EU moderne instellingen en de best mogelijke werkmethoden om de uitdagingen van de wereld van vandaag efficiënt en resultaatgericht aan te gaan.

 

Klimaatactie

De opwarming van de aarde is nu een van de moeilijkste uitdagingen voor de wereld. Als we er niet in slagen de manier waarop we energie gebruiken en produceren om te gooien, kan de schade onherstelbaar worden. De EU heeft drie belangrijke doelstellingen bepaald, die Europa hopelijk op de juiste weg brengen, naar een duurzame toekomst.