Kruimelpad

Terugblik op het debat "Jouw Stem Telt" in Namen

27-03-2014

Terugblik op het debat "Jouw Stem Telt" in Namen

Op maandag 24 maart verwelkomde de stad Namen het 6e "Jouw Stem Telt" – debat. Eliane Tillieux (Waals minister van gezondheid, sociale actie en gelijke kansen – PS), Philipe Lamberts (Europees parlementslid – Ecolo), Claude Rolin (Kandidaat voor de Europese verkiezingen – CdH) en Anne Barzin (Waals parlementslid – MR) debatteerden met elkaar en met het publiek over verschillende thema's: het dagelijks werk van de verkozenen en de economische integratie.

De voornaamste conclusie die getrokken kon worden uit deze discussies was dat het feit dat de Europese Unie nood heeft aan fiscale harmonisatie. "We hebben geen keus, we moeten de EU versterken om een uitweg te vinden uit de crisis", trad Philippe Lamberts bij. "De strenge bezuinigingsmaatregelen werken niet, we moeten echt van aanpak veranderen", meende Claude Rolin. Eliane Tillieux en Anne Barzin legden de nadruk op de sociale vooruitgang, die slechts mogelijk zou zijn indien het fiscaal beleid verbetert.

De "Jouw Stem Telt"-debatten hebben als doel jongeren de kans te geven ideeën uit te wisselen en te debatteren met Belgische europarlementsleden alsook regionale en federale politiek vertegenwoordigers rond het Europees project.

Wil jij ook je stem laten horen? Kom dan naar ons volgende debat op donderdag 3 april in Brussel.

Het project Jouw Stem Telt!

    Help ons verbeteren

    Gevonden wat u zocht?
    JaNee

    Wat zocht u?

    Heeft u nog opmerkingen?