Kruimelpad

Laatste burgerdialoog van dit jaar: uitzonderlijke kans, uitzonderlijke avond!

05-12-2013

Laatste burgerdialoog van dit jaar: uitzonderlijke kans, uitzonderlijke avond!

Gedurende het jaar 2013, het Europees jaar van de burger, werden er verschillende burgerdialogen georganiseerd in België.

Meer dan 1.000 Belgische burgers traden in debat met Europese Commissarissen en Belgische prominente figuren over de toekomst van Europa.

Ter gelegenheid van de laatste Belgische dialoog van het jaar, nodigen wij u uit om van een uitzonderlijke avond te genieten op 5 december 2013 in het Paleis voor Schone Kunsten - Bozar in Brussel .

Het programma:

Een dialoog met de burgers in de aanwezigheid van Androulla Vassiliou, Europees commissaris voor Onderwijs, Cultuur, Meertaligheid en Jeugd, Placido Domingo, operazangeres en voorzitter van Europa Nostra, Michelangelo Pistoletto, kunstenaar en lid van de Culturele Commissie van het initiatief " Een nieuw discours voor Europa", Isabelle Durant, vicevoorzitter van het Europees Parlement, en Paul Dujardin , directeur van het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.

Het debat zal zich richten op de crisis en de toekomst van het Europese project, met bijzondere aandacht voor de rol van cultuur als hoeksteen van de Europese integratie. U krijgt de gelegenheid om rechtstreeks uw vragen te stellen aan de verschillende sprekers .

U kan het evenement ook volgen via live-webstreaming en uw vragen stellen via de Twitter hashtag #EUdeb8.

Afsluitend is er een gratis concert "Europese Inspiraties" met de deelname van Ivan Thirion (België), bariton; Kakhaber Shavidze (Georgia), bas; Alexandra Gravas (Griekenland), mezzo-sopraan; en Katia Guerreiro (Portugal), fado zangeres.

Praktische informatie:

Wanneer: 05/12/2013

Waar: BOZAR, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel

Discussie: 19:30-20:45 (deuren open vanaf 18:30)

Concert: 21:00-22:00

@EU4BE, #EUdeb8

Deelname is gratis maar inschrijving is verplicht

Dit evenement wordt georganiseerd door de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België, de Kanselarij van de Eerste Minister en het Paleis voor Schone kunsten in het kader van de 50ste verjaardag van Europa Nostra.

    Help ons verbeteren

    Gevonden wat u zocht?
    JaNee

    Wat zocht u?

    Heeft u nog opmerkingen?