Kruimelpad

Op reis? Uw rechten als passagier zijn in heel Europa beschermd

22-07-2013

Op reis? Uw rechten als passagier zijn in heel Europa beschermd

Deze zomer nemen miljoenen Europeanen de trein, de boot, het vliegtuig of de bus naar hun vakantiebestemming. Daarbij doorkruisen ze soms het hele continent. Meestal verloopt die reis probleemloos, maar soms gaat het mis.
Wanneer een vlucht wordt geannuleerd, een hotel niet aan de verwachtingen voldoet of de dienstregeling van een bus zonder waarschuwing wordt gewijzigd, is het belangrijk dat passagiers hun rechten kennen.
Niemand strandt graag op een station of luchthaven zonder informatie over een vertraagde vlucht of trein. Daarom is het belangrijk uw rechten te kennen.

Sinds deze zomer zijn Europese burgers, ongeacht waar en hoe zij in Europa voor hun vakantie onderweg zijn, nog beter door de wet beschermd.
De EU is nu wereldwijd de eerste en enige regio waar passagiers van alle vervoerswijzen uitgebreide en geïntegreerde basisrechten genieten.
In maart 2013 zijn nieuwe rechten voor autobus- en touringcarpassagiers in werking getreden, een vervoerswijze die in de EU jaarlijks door ongeveer 70 miljoen passagiers wordt gebruikt.

Dankzij de mobile app "Uw rechten als passagier bij de hand", bent u altijd geïnformeerd over uw rechten en waar u met klachten terecht kunt.
Aarzel dus niet en download de smartphoneapp vooraleer op reis te vertrekken.

  Help ons verbeteren

  Gevonden wat u zocht?
  JaNee

  Wat zocht u?

  Heeft u nog opmerkingen?

  Verwante links