Kruimelpad

GreenLight EU awards: Belgische bedrijven slepen 3 van de 9 prijzen in de wacht

26-03-2013

GreenLight EU awards: Belgische bedrijven slepen 3 van de 9 prijzen in de wacht

Negen in de EU gevestigde bedrijven hebben vandaag erkenning gekregen wegens hun inzet voor energiebesparing door de installatie van energie-efficiënte verlichtingstechnologieën. De winnaars van de GreenLight Awards 2013 van de Europese Commissie bespaarden evenveel elektriciteit als er jaarlijks in totaal door ongeveer 1.200 huishoudens wordt verbruikt.

België bleek koploper in de verkiezing met drie winnaars. Eén van die winnaars is de internationale brouwerij AB InBev, die door haar productiefaciliteiten te renoveren gemiddeld 73% minder energie voor verlichting heeft verbruikt. Brussels Airlines verbeterde een onderhoudsloods, waardoor het verbruik met 68% werd teruggebracht. Ook de N.V. Mathieu Gijbels viel in de prijzen met een energiebesparing van maar liefst 75% in haar twee industrie-faciliteiten.
De negen winnaars zijn gekozen op basis van de grootste daling van het elektriciteitsverbruik, de grootste absolute energiebesparing en de gebruikte technologieën.

Het Greenlight-programma telt 736 partners en wordt beheerd door het Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek, de interne wetenschappelijke dienst van de Europese Commissie.

  Help ons verbeteren

  Gevonden wat u zocht?
  JaNee

  Wat zocht u?

  Heeft u nog opmerkingen?

  Verwante links