Kruimelpad

Multimediawedstrijd voor Europese studenten over "Migranten in Europa"

01-02-2013

Multimediawedstrijd voor Europese studenten over "Migranten in Europa"

Welke rol spelen migranten in Europa? Welke bijdrage leveren zij aan de Europese samenleving? Om over deze vragen een constructief debat op gang te brengen, organiseert de Commissie een bijzondere wedstrijd voor aanstormend Europees talent uit de huidige lidstaten plus Kroatië. Deelname staat open voor studenten beeldende kunst, grafische vormgeving en communicatie.

Aan de wedstrijd kan worden deelgenomen door alle studenten van achttien jaar en ouder die staan ingeschreven bij een instelling voor hoger onderwijs voor beeldende kunst, grafische vormgeving of communicatie in de EU-lidstaten of Kroatië. Elke onderwijsinstelling kan tot 21 juni 2013 per categorie (poster, foto en video) meerdere kunstwerken inzenden.

De kunstwerken worden eerst op nationaal niveau beoordeeld. De beste inzendingen (maximaal tien per land) worden vervolgens voorgelegd aan een Europese jury, die per categorie een Europese winnaar zal aanwijzen. In de jury zullen zowel kopstukken uit de wereld van communicatie, kunst en media als bekende immigranten plaatsnemen.

De instellingen waarvan de studenten een eerste prijs of de publieksprijs in de wacht slepen, ontvangen een bedrag van 10 000 EUR, dat zij geacht worden te besteden aan onderwijs.

  Help ons verbeteren

  Gevonden wat u zocht?
  JaNee

  Wat zocht u?

  Heeft u nog opmerkingen?

  Verwante links