Kruimelpad

Energie-efficiënte bouw: Een potentiele sector die de economische groei kan doen terugkeren

31-07-2012

Energie-efficiënte bouw: Een potentiele sector die de economische groei kan doen terugkeren

De Europese Commissie heeft op 31 juli een strategie gepresenteerd om de bouwsector te stimuleren en tegelijkertijd de energie efficiëntie te vergroten.
Deze strategie bestaat uit een aantal belangrijke elementen. Ten eerste zullen er gunstigere investeringsvoorwaarden komen, vooral voor de renovatie en het onderhoud van gebouwen. Daarnaast wordt de mobiliteit bevorderd, waardoor de innovatie wordt vergroot en wat beter gekwalificeerde werknemers moet opleveren. Ten derde wordt de grondstoffen efficiëntie verbeterd. Ten vierde wordt het eenvoudiger maken voor bouwbedrijven om in andere lidstaten te werken aan de hand van genormaliseerde praktijkcodes voor bouwontwerpen. Tot slot wordt er gekeken op welke manier de positie van Europese bouwbedrijven in de wereld kan worden versterkt om goede prestaties en duurzame normen in ontwikkelingslanden te bevorderen.
Vandaag de dag vertegenwoordigt de bouw meer dan 10% van de totale werkgelegenheid van de EU, en biedt 20 miljoen mensen een baan. Het concurrentie vermogen in de bouwsector is dan ook een cruciale sector die de conjunctuur van de Europese economie kan beïnvloeden, maar ook om de duurzaamheid van de sector te waarborgen.

  Help ons verbeteren

  Gevonden wat u zocht?
  JaNee

  Wat zocht u?

  Heeft u nog opmerkingen?

  Verwante links