Kruimelpad

Feest van Europa, omdat Europa er ook voor u is!

17-05-2014

Feest van Europa, omdat Europa er ook voor u is!

 

Twee evenementen die u zeker niet mag missen! 11 mei: Europees dorp in het centrum van Brussel, in het kader van het Irisfeest. 17 mei: Opendeurdag van de Europese Commissie.

Zoals elk jaar, is mei de maand waarin we Europa in Brussel vieren met een waaier aan niet te missen festiviteiten!

Onze eerste afspraak vindt plaats op zondag 11 mei. Ter ere van de 20e verjaardag van het Irisfeest, is Europa voor het tweede jaar op rij van de partij op het feest van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om Brussel als hoofdstad van Europa in de verf te zetten.

Het "Europees dorp" zal zijn deuren openen van 12u tot 18u op het Kruispunt van Europa (voetgangersplein voor het Centraal station) rond de volgende thematieken: het Europees burgerschap, de Europese verkiezingen, de kwaliteitsvolle producten en smaken en de culturele rijkdom van Europa.

In het thema van de Europese burger en democratie, verwelkomen we u vervolgens graag op zaterdag 17 mei voor een nieuwe editie van de Opendeurdagen van de Europese instellingen. Aan de vooravond van de Europese verkiezingen zullen de bezoekers een kijkje kunnen nemen achter de schermen van het zenuwcentrum van de Commissie, de Berlaymont, en ze zullen eveneens concrete verwezenlijkingen kunnen ontdekken die elke dag meer dan 500 miljoen burgers ten goede komen, dankzij de Europese Unie. Wij nodigen u van harte uit deel te nemen aan verscheidene ludieke activiteiten rond Europa en een waaier aan artiesten te komen bewonderen die de hele dag het feest zullen opvrolijken. Een gedetailleerd programma zal in de loop van de maand april online verschijnen.

Tot slot, vergeet niet dat diezelfde dag op het Schumanplein ook het Broodfeest plaatsvindt, waar u in één bord heel Europa kan proeven!

Ontdek in onderstaande links het programma met activiteiten die de verschillende diensten van de Europese Commissie u aanbiedt op 17 mei.

 

Help ons verbeteren

Gevonden wat u zocht?
JaNee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?