Kruimelpad

Zoom in: hoeveel Europa zal investeren in 2020

17-05-2014

Zoom in: hoeveel Europa zal investeren in 2020

Wist u dat de Europese Unie innovatieve en ambitieuze projecten financiert zoals het onderzoek van het Verenigd Koninkrijk naar nieuw het revolutionair materiaal "Grafeen", de verbetering van de watertoevoer in Kroatië of de restauratie van natuurreserves in België? Via de EU-begroting worden er middelen geboden aan een breed scala van onderwerpen voor publieke en private organisaties, gemeenten, NGO's en onderzoekers of studenten. Hoewel de bijdragen relatief klein zijn in omvang in vergelijking met de overheidsbegrotingen van de EU-lidstaten, maken deze EU financieringen een enorm verschil uit aangezien ze zorgen voor stimulatie van groei en banen in Europa.

Korte illustratieve video's zullen u op reis nemen door de EU-begroting en een aantal interessante projecten. Bekijk de verschillende clips en ontdek dat de EU ook grensbewaking of duurzame ontwikkeling financiert. Zie waar de EU-fondsen geholpen hebben om de kosten te verlagen voor verwarming en warm water, de werkloosheid hebben laten dalen en infrastructuur verbeterd hebben.

Kom en bekijk de EU-investeringenkaart voor 2014 en probeer de belangrijkste uitgavenonderwerpen te bepalen. Neem deel aan onze begrotingsquizzen en krijg antwoorden van onze EU-begrotingsexperten. Mis de kans niet om uw mening te geven over investeringsonderwerpen met de hoogste EU toegevoegde waarde in 2014-2020. Stel uw eigen projecten voor die je graag door de EU zou zien steunen en bied jouw ideeën aan over de toekomst van de gemeenschappelijke begroting van de EU!

De verantwoordelijkheid voor het beheer van de EU-begroting ligt bij de Europese Commissie. Het Directoraat-Generaal voor Begroting is het "Ministerie van Financiën" van de EU aangezien het de jaarlijkse begroting presenteert, toezicht houdt op de ontvangsten, financiële regels voorstelt, dient als EU-schatkist, het EU-boekhoudsysteem beheert en de jaarlijkse financiële verslagen voorbereidt.

Plan vooruit en bekijk de stand van het Directoraat-Generaal voor Begroting in Berlaymont.

    Help ons verbeteren

    Gevonden wat u zocht?
    JaNee

    Wat zocht u?

    Heeft u nog opmerkingen?