Kruimelpad

Landelijk Brussel

22-09-2013

Landelijk Brussel

Landelijk Brussel is een belangrijk evenement in het kader van de autoloze zondag van 22 september 2013.

Een belevenis in het hart van Brussel om de stedeling te bewust te maken voor het behoud van de natuur, duurzame ontwikkeling, afvalsortering maar ook voor onze biologische, authentieke en lokale rijkdommen.

Voor het tweede opeenvolgende jaar nodigt de Europese Commissie, via het Directoraat-Generaal voor Landbouw en plattelandsontwikkeling in samenwerking met de Vertegenwoordiging van de Commissie in België, u uit in de grote tent op het Paleizenplein om er op een simpele en ludieke manier te ontdekken hoe het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid van de EU bijdraagt tot de talrijke uitdagingen op het vlak van voedselkwaliteit en –veiligheid, milieubescherming, klimaatsverandering en de herwaardering van het platteland. De hele dag vindt u er tal van workshops en activiteiten voor groot en klein!

Bent u geïnteresseerd in het thema landbouw omdat dit alomtegenwoordig is in ons leven… door de voedingsmiddelen die we dagelijks verbruiken maar ook door de kledij die we dragen of de bloemen die we bewonderen. Wilt u weten wat Europa doet voor onze landbouwers, die hoofdacteurs zijn in onze samenleving want ze brengen veilige voedingswaren voort van goede kwaliteit en tegen betaalbare prijzen… Wenst u het belang te begrijpen van een gemeenschappelijk landbouwbeleid voor heel Europa, neem dan deel aan de Burgerdialoog die we organiseren in de tent van 11u30 tot 12u30 en stel er uw vragen aan de heer Dacian Ciolos, Europees Commissaris bevoegd voor landbouw en plattelandsontwikkeling.

Inschrijving gewenst via email naar comm-rep-bru@ec.europa.eu. Vrije toegang ter plaatse.

    Help ons verbeteren

    Gevonden wat u zocht?
    JaNee

    Wat zocht u?

    Heeft u nog opmerkingen?