FR - NLheader

Belgoview

De Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België ondersteunt de productie van een nieuw redactioneel instrument, ontworpen door een groep van Belgische journalisten. Belgoview informeert u over het beleid van de Europese Unie, alsook de concrete gevolgen en resultaten hiervan voor België en zijn burgers.

De essentie

Lidstaten stoppen (nog) geen geld in investeringsfonds

19/12/2014

Ook na de laatste Europese Top van 2015 blijven er nog heel wat vragen over het ‘Europese fonds voor strategische investeringen’ (EFSI). Toch gaat dit project in 2015 al snel van start, via de Europese Investeringsbank (EIB).

Commissie balanceert tussen deregulering en vereenvoudiging

18/12/2014

De Europese Commissie onder leiding van Jean-Claude Juncker heeft haar ‘werkprogramma’ voor 2015 voorgesteld aan het Europees Parlement. Een beperkt aantal prioriteiten krijgt alle aandacht. Projecten die vooral complexiteit opleveren, worden geschrapt.

Werkzoekenden krijgen meer Europese kansen

12/12/2014

Eures, het Europese network dat werkzoekenden en vacatures nader tot elkaar moet brengen, wordt verbeterd. Dit hebben de Europese ministers van werk beslist. Dit maakt de zoektocht naar werk in een ander land makkelijker.