Programul de lucru al Comisiei

Programul de lucru arată cum intenționează Comisia să pună în practică prioritățile stabilite de președinte. Oferă o perspectivă multianuală care le permite celorlalte instituții europene să-și planifice colaborarea cu Comisia.

Prioritățile generale ale Comisiei pentru perioada 2009-2014 sunt stabilite în orientările politice ale președintelui.

Prioritățile și obiectivele pentru anul următor se regăsesc în discursul despre starea Uniunii, pe care președintele îl rostește în fiecare toamnă (2013, 2012, 2011, 2010).

Programul de lucru al Comisiei este actualizat în fiecare an. Principalele priorități ale programului de lucru al Comisiei pentru 2014 sunt:

  • uniunea economică și monetară
  • creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii
  • justiție și securitate
  • acțiuni externe.

Pentru inițiativele majore sunt necesare studii de impact. Serviciile Comisiei pregătesc „foi de parcurs” pentru studiile de impact prevăzute.

În fiecare lună, sunt transmise către celelalte instituții rapoarte privind progresele înregistrate, împreună cu o prezentare generală a inițiativelor Comisiei planificate până la sfârșitul anului.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 
Alte linkuri
Ajutaţi-ne să îmbunătăţim portalul

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră: