Ciclul de planificare strategică și de programare

Comisia își planifică activitatea și întocmește rapoarte cu privire la acțiunile derulate urmând un ciclu anual cunoscut sub denumirea de „ciclul de planificare strategică și de programare”.

Principalele etape ale acestui ciclu sunt următoarele:

  • Președintele Comisiei pronunță discursul privind starea Uniunii, care definește prioritățile și obiectivele strategice pentru anul următor.
  • Se elaborează programul anual de lucru al Comisiei, pe baza dialogului dintre Comisie, Parlamentul European și Consiliu.
  • Celelalte instituții europene și parlamentele naționale pot, de asemenea, să ofere sugestii cu privire la program.
  • Direcțiile generale ale Comisiei elaborează planuri strategice și de gestiune, în care prezintă modul în care vor sprijini prioritățile Comisiei și stabilesc indicatori și obiective clare de monitorizare și raportare.
  • Pentru toate inițiativele legislative majore și pentru cele care definesc politici, direcțiile Comisiei pregătesc o evaluare a impactului pentru a analiza potențialele efecte economice, sociale și de mediu ale propunerilor.
  • Periodic, se actualizează o listă a inițiativelor planificate și o listă a inițiativelor adoptate de Comisie. Acestea sunt trimise celorlalte instituții europene pentru a le ajuta să-și organizeze propriile activități.
  • La sfârșitul anului bugetar, fiecare direcție elaborează un raport anual de activitate cu privire la acțiunile întreprinse în vederea atingerii obiectivelor.
  • Aceste rapoarte sunt compilate într-un raport de sinteză English (en) care este prezentat Parlamentului European și Consiliului. Începând din 2016, acest raport de sinteză este inclus în raportul anual de gestiune și performanță pentru bugetul UE.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 
Alte linkuri
Ajutaţi-ne să îmbunătăţim portalul

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră: