Stratégiai tervezési és programozási ciklus

A Bizottság éves „stratégiai tervezési és programozási ciklus” alapján tervezi meg munkáját, illetve számol be arról.

A ciklus a következő főbb szakaszokból áll:

  • A Bizottság elnöke értékelő beszédet tart az Unió helyzetéről (2013 English (en), 2012 Deutsch (de)English (en)français (fr)português (pt), 2011. Deutsch (de) English (en) français (fr) português (pt) 2010. Deutsch (de) English (en) français (fr) português (pt) szeptember), amelyben meghatározza a következő évre szóló prioritásokat és stratégiai célkitűzéseket.
  • A Bizottság munkaprogramot készít a szóban forgó évre – a Bizottság és az Európai Parlament közötti párbeszéd alapján.
  • A programmal kapcsolatban az EU többi intézménye és a nemzeti parlamentek is tehetnek észrevételeket.
  • A Bizottság szervezeti egységei (főigazgatóságai) irányítási tervet készítenek, amelyben leírják, hogyan fogják támogatni a Bizottság prioritásait, és egyértelmű célokat és mutatókat határoznak meg a nyomon követéshez és a jelentéstételhez.
  • A Bizottság szervezeti egységei valamennyi fontosabb jogalkotási és szakpolitika-alakító kezdeményezésnél hatásvizsgálatot végeznek a javaslatuk várható gazdasági, környezeti és társadalmi hatásainak elemzése céljából.
  • A Bizottság tervezett kezdeményezéseinek listáját és a Bizottság elfogadott kezdeményezéseinek listáját  az intézmény minden hónapban frissíti és elküldi a többi uniós intézménynek, amelyek ezáltal jobban tudják szervezni saját tevékenységeiket.
  • A költségvetési év végén minden szervezeti egység éves tevékenységi jelentést készít arról, milyen mértékben sikerült teljesítenie célkitűzéseit.
  • Ezeknek a jelentéseknek az összegezésével készül az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak (azaz az országok minisztereinek) szóló összefoglaló jelentés .

Népszerű linkek

  • Többéves pénzügyi keret Deutsch (de) English (en) français (fr) hrvatski (hr) português (pt)

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 
Kapcsolódó weboldalak
Segítsen tökéletesíteni honlapunkat!

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?