Planificarea şi pregătirea

Comisia îşi planifică activitatea, inclusiv elaborarea de noi acte legislative, plecând de la priorităţile politice stabilite de preşedinte.

Planificarea

La nivelul Comisiei: programul de lucru arată cum intenţionează Comisia să pună în practică priorităţile stabilite de preşedinte.

Pregătirea legislaţiei

Înainte de a propune un nou act legislativ, Comisia face bilanţul actelor existente şi efectuează un studiu de impact Englishpentru a analiza potenţialele consecinţe economice, sociale şi de mediu ale noii iniţiative. De asemenea, se iau în considerare tendinţele existente la nivel european şi posibilele implicaţii ale noilor acte legislative.

Comisia trebuie să consulte părţile interesate şi alte instituţii pentru a afla opinia acestora şi să solicite avizele guvernelor şi parlamentelor naţionale.

Dacă doriți să fiți informat în legătură cu lansarea unor noi foi de parcurs și/sau consultări publice, vă puteți abona la serviciul Comisia la lucru – Notificări. Reprezentați o organizație sau desfășurați activități independente care influențează procesele decizionale din cadrul instituțiilor UE? Puteți primi aceste informări și dacă vă înscrieți în Registrul de transparență al UE.

Cele mai accesate linkuri

  • Orientările politice ale preşedintelui pdfDeutsch (de) English (en) français (fr) hrvatski (hr) português (pt)

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 
Alte linkuri
  • Documente-cheie
  • Raport de sinteză - raportul anual de gestiune și performanță pentru bugetul UE English (en)
Ajutaţi-ne să îmbunătăţim portalul

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră: