Planificarea şi pregătirea

Comisia îşi planifică activitatea, inclusiv elaborarea de noi acte legislative, plecând de la priorităţile politice stabilite de preşedinte.

Planificarea

La nivelul Comisiei: programul de lucru arată cum intenţionează Comisia să pună în practică priorităţile stabilite de preşedinte. Obiective principale:

  • Strategia Europa 2020 pentru ieşirea din criza economică şi stabilirea unui cadru favorabil creşterii economice şi creării de locuri de muncă
  • consolidarea drepturilor şi securităţii cetăţenilor europeni
  • menţinerea rolului de lider în combaterea schimbărilor climatice
  • consolidarea poziţiei Europeipe scena mondială.

La nivel de direcţie: fiecare direcţie generală a Comisiei elaborează un plan de management Englishcare transpune strategia sa pe termen lung în obiective generale şi specifice şi care reflectă:

  • principalele priorităţi politice ale Comisiei, în special Strategia Europa 2020 şi programul de lucru al Comisiei
  • resursele înscrise în proiectul de buget DeutschEnglishfrançais.

Pregătirea legislaţiei

Înainte de a propune un nou act legislativ, Comisia face bilanţul actelor existente şi efectuează un studiu de impact Englishpentru a analiza potenţialele consecinţe economice, sociale şi de mediu ale noii iniţiative. De asemenea, se iau în considerare tendinţele existente la nivel european şi posibilele implicaţii ale noilor acte legislative.

Comisia trebuie să consulte părţile interesate şi alte instituţii pentru a afla opinia acestora şi să solicite avizele guvernelor şi parlamentelor naţionale.

Dacă doriți să fiți informat în legătură cu lansarea unor noi foi de parcurs și/sau consultări publice, vă puteți abona la serviciul Comisia la lucru – Notificări. Reprezentați o organizație sau desfășurați activități independente care influențează procesele decizionale din cadrul instituțiilor UE? Puteți primi aceste informări și dacă vă înscrieți în Registrul de transparență al UE.

Cele mai accesate linkuri

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 
Alte linkuri
Ajutaţi-ne să îmbunătăţim portalul

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră: