Planning en voorbereiding

De Europese Commissie plant haar werkzaamheden, zoals de voorbereiding van nieuwe wetgeving, op basis van de beleidsprioriteiten van de Commissievoorzitter.

Planning

Op Commissieniveau: In haar werkprogramma staat hoe de Commissie de beleidsprioriteiten van de voorzitter gaat uitvoeren.

Voorbereiding van wetgeving

Voordat zij met een wetsvoorstel komt, maakt de Commissie een inventarisatie van de bestaande wetten en gedragscodes. Aan de hand van een effectbeoordeling Englishgaat zij na wat de mogelijke economische, sociale en milieu-effecten van elk nieuw initiatief zijn. Zij let daarbij op nieuwe situaties en problemen in Europa en op de mogelijke implicaties van de nieuwe wetgeving.

Zij moet ook de belanghebbenden raadplegen, andere instellingen om advies vragen en de mening peilen van nationale parlementenen regeringen.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe routekaarten en/of openbare raadplegingen? Schrijf u dan in bij Europese Commissie aan het werk – Kennisgevingen. Tracht u voor een organisatie of als zelfstandige invloed uit te oefenen op het beleid en de besluitvorming van de Europese instellingen? Schrijf u dan in bij het Transparantieregister van de EU.

Meest gelezen

  • Beleidslijnen voor de tweede ambtstermijn van Barroso pdfDeutsch (de) English (en) français (fr) hrvatski (hr) português (pt)

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 
Zie ook
  • Documenten
  • Syntheseverslag – Jaarlijks beheers- en prestatieverslag voor de EU-begroting English (en)
Help ons verbeteren

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?