Tervezés és előkészítés

A Bizottság az elnök által meghatározott politikai prioritások alapján tervezi meg munkáját, beleértve többek között az új jogszabályok megalkotását.

Tervezési munka

A Bizottság szintjén:  A Bizottság munkaprogramja azt ismerteti, hogyan tervezi a Bizottság a gyakorlatban megvalósítani az elnök által meghatározott politikai prioritásokat.

A jogalkotás előkészítése

A Bizottság, mielőtt jogszabályjavaslatot terjeszt elő, megvizsgálja a hatályos jogszabályokat és hatásvizsgálatot Englishvégez, hogy értékelje az új javaslat lehetséges gazdasági, társadalmi és környezeti következményeit. Ennek során figyelembe veszi az Európában újonnan kialakult helyzeteket és problémákat, illetve azoknak az új jogszabályt érintő esetleges vonatkozásait.

A Bizottság ezenkívül köteles konzultációt folytatni az érdekelt felekkel és egyéb intézményekkel, hogy megismerje nézőpontjukat, valamint ki kell kérnie a nemzeti parlamentek és kormányok véleményét is.

Ha szeretné, hogy e-mailben értesítsük az újonnan meghirdetett ütemtervekről és/vagy nyilvános konzultációkról, iratkozzon fel „Az Európai Bizottság tevékenysége – Értesítések” szolgáltatásra. Ha Ön egy szervezet képviseletében vagy önálló vállalkozóként érdekképviseleti tevékenységet folytat az uniós intézmények szakpolitikai és döntéshozatali folyamatának befolyásolása érdekében, kérjük, regisztrálja szervezetét, illetve vállalkozását az EU átláthatósági nyilvántartásába.

Népszerű linkek

  • Az elnök ötéves politikai iránymutatása pdfDeutsch (de) English (en) français (fr) hrvatski (hr) português (pt)

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 
Kapcsolódó weboldalak
  • Főbb dokumentumok
  • Összefoglaló jelentés – Az EU költségvetésével kapcsolatos éves irányítási és teljesítményjelentés English (en)
Segítsen tökéletesíteni honlapunkat!

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?