Planiranje i pripremanje

Komisija planira svoj rad, uključujući izradu nacrta za novo zakonodavstvo, na temelju političkih prioriteta koje utvrđuje predsjednik.

Planiranje rada

Na razini Komisije: u programu rada Komisije prikazano je na koji način Komisija planira političke prioritete koje je utvrdio predsjednik pretvoriti u djela.

Priprema zakonodavstva

Prije nego što predloži zakonodavni akt Komisija analizira postojeće zakonodavstvo i provodi procjenu učinka kako bi ocjenila moguće gospodarske, socijalne i ekološke posljedice bilo koje nove inicijative. Uzimaju se u obzir i nove situacije i pitanja koja se pojavljuju u Europi te njihov mogući utjecaj na novo zakonodavstvo.

Komisija se mora i savjetovati sa zainteresiranim stranama i drugim institucijama te tražiti mišljenje parlamenata i vlada država članica.

Da biste e-poštom primali obavijesti o novim planovima i/ili javnim savjetovanjima, pretplatite se na Rad Europske komisije – obavijesti ili, ako ste predstavnik organizacije ili samozaposleni pojedinac i obavljate djelatnosti koje utječu na postupke donošenja politika i odluka u institucijama EU-a, pretplatite se na Registar transparentnosti EU-a.

Odaberite verziju s visokim kontrastom Postavi normalnu veličinu fonta na stranici Povećaj veličinu fonta za 200% pošalji ovu stranicu prijatelju Ispiši ovu stranicu

 
See also
Pomognite nam poboljšati

Jeste li pronašli ono što ste htjeli?

Da Ne

Što ste tražili?

Imate li prijedloge?