Suunnittelu ja valmistelu

Komissio suunnittelee uuden lainsäädännön laatimisen ja muun työnsä puheenjohtajansa määrittämien poliittisten painopisteiden perusteella.

Työn suunnittelu

Komission tasolla: Komission työohjelmassa esitetään, kuinka komissio aikoo toteuttaa käytännössä puheenjohtajansa määrittämät poliittiset painopisteet.

Lainsäädännön valmistelu

Ennen kuin komissio tekee lakiehdotuksen, se analysoi voimassa olevat lait ja suorittaa vaikutusten arvioinnin English, jossa arvioidaan uuden lain mahdollisia taloudellisia, yhteiskunnallisia ja ekologisia seurauksia. Sen on otettava huomioon myös tilanteiden muuttuminen ja meneillään olevat prosessit Euroopassa sekä niiden mahdolliset vaikutukset lainsäädäntöön.

Komission on myös kuultava sidosryhmiä ja muita toimielimiä sekä pyydettävä lausunnot jäsenmaiden kansallisilta parlamenteilta ja hallituksilta.

Jos haluat saada sähköpostitse ilmoitukset uusista toimintasuunnitelmista ja/tai julkisista kuulemisista, tilaa Komission työ -syöte. Jos edustat jotain organisaatiota tai olet itsenäinen ammatinharjoittaja ja osallistut toimintaan, jolla pyritään vaikuttamaan EU:n toimielinten politiikkaan tai päätöksentekoon, rekisteröidy EU:n avoimuusrekisteriin.

Suositut linkit

  • Puheenjohtajan poliittiset viisivuotislinjaukset pdfDeutsch (de) English (en) français (fr) hrvatski (hr) português (pt)

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 
Ks. myös
Auta meitä kehittämään sivustoa

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.