This site has been archived on 03/11/2014
03/11/2014

Navigációs útvonal

MOZGÁSBAN AZ IFJÚSÁG – ONLINE VITA 2010. SZEPTEMBER 17-ÉN – NE HAGYD KI!

A „Mozgásban az ifjúság” – az „Európa 2020” növekedési stratégia egyik fontos kezdeményezése 2010. szeptember 15-én indult.

Az intézkedéscsomag az alábbiakra összpontosul:

  • a fiatalok elhelyezkedési kilátásainak javítása;
  • az oktatás és képzés hozzáigazítása a fiatalok szükségleteihez;
  • figyelemfelhívás az EU ösztöndíjaira, amelyeket a külföldön tanulmányokat folytatni, képzésben részt venni vagy önkéntes szolgálatot végezni kívánók vehetnek igénybe – független szervezetek által végzett felmérések azt mutatják, hogy a munkaadók nagyra értékelik a külföldi tapasztalatot.


A „Mozgásban az ifjúság” kezdeményezésről bővebb tájékoztatás olvasható a következő dokumentumokban:

 

Vasziliu biztos szeptember 17-én brüsszeli idő szerint 15 órától 16 óráig vitát tart a „Mozgásban az ifjúság” kezdeményezésről. A vitát élőben közvetítjük az interneten, hogy bárki csatlakozhasson, akinek lehetősége van számítógéphez ülni.

Ha kérdésed van az EU oktatási, képzési és mobilitási szakpolitikájáról, arra most magától a biztostól kérhetsz választ. Kérdésedet az Európai Unió bármelyik hivatalos nyelvén felteheted.

Mondd el a biztosnak, mivel értesz egyet – és mivel nem. Talán már részt vettél csereprogramban az Erasmus, a Leonardo da Vinci, a Comenius vagy a Fiatalok lendületben kezdeményezés segítségével. Ajánlanád másoknak is? Többet kell-e az Európai Uniónak tennie a mobilitásért?

Ha szeretnél részt venni az eseményen Brüsszelben, kérünk, küldj üzenetet a következő e-mail címre: EAC-YOM@ec.europa.eu.

Ha nem tudsz Brüsszelbe jönni, de lehetőséged van a fent megadott időpontban számítógéphez ülni:

  • kövesd figyelemmel a „Mozgásban az ifjúság” kezdeményezésről az interneten élőben közvetített vitát, és tedd fel kérdéseidet a biztosnak – az élő közvetítés internetcíme: http://webcast.ec.europa.eu/eutv/portal/index.html;
  • küldd be előre kérdéseidet a EAC-YOM@ec.europa.eu e-mail címre. (Ez a postafiók szeptember 16-án 17 óráig működik).


Az világhálón keresztüli közvetítést lehetővé tévő alkalmazás használatához webközvetítési portálunk útmutatója ad segítséget angol, francia, görög, holland, lengyel, német, olasz, portugál és spanyol nyelven.

Utolsó frissítés: 24/11/2014 |  Az oldal tetejére