This site has been archived on (2014/11/03)
03/11/2014

Sti

1

Meddelelse

Connie Hedegaard om rapporten fra FN's Bæredygtighedspanel: "Det er nu, vi skal handle. En grønnere, mere inklusiv vækst kommer os alle ved."

Handshake between Ban Ki-moon, Secretary General of the United Nations, on the right, and Connie Hedegaard

Connie Hedegaard udtaler: "FN Panelet om Global Bæredygtighed lancerer i dag sin rapport. Nu må Verden beslutte hvad den vil gøre med rapporten; enten opfatte den som endnu en FN rapport til endnu en hylde, eller tage den for det den er: et seriøst opråb til handling."

"Verdens ledere har en meget god chance til at handle ved det nærtstående Rio +20 topmøde i juni. De er nødt til at blive enige om mål for adgang til bæredygtig energi og vedvarende energi. Og de er nødt til at finde den rigtige måde at prissætte varer og tjenester. Vi ved at privat kapital søger profit, men vi må sikre, at det ikke bare er prisen på produktionen, som bestemmer værdien af et produkt. Den sociale og miljømæssige omkostning skal også regnes med. Kun når vi gør det, får vi de rigtige tilskyndelser til at lave bæredygtige investeringer.

Regeringer giver syv gange mere i støtte til olie, gas og kul end til vedvarende energi. Vi kan ganske enkelt ikke blive ved med at tro, at den gamle måde at gøre tingene på, er den billigste løsning. I det lange løb er det langt dyrere. Vi har brug for en ny vækstmodel, hvor bæredygtig udvikling går fra udkanten til kernen af de vigtige økonomiske beslutninger. Det skal være en model, som både retter op på den økonomiske krise, og på miljø- og klimakrisen."

Læs mere:

Seneste opdatering: 05/11/2014 | Til toppen