This site has been archived on 20/11/2014
20/11/2014

Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Съветът приветства Съобщението относно капацитета за реакция при бедствия © ЕС

Съветът приветства Съобщението относно капацитета за реакция при бедствия

14.12.2010 г. - Днес Съветът по общите въпроси (GAC) приветства Съобщението относно капацитета за реакция при бедствия, което Комисията прие на 26 октомври, за да осигури за Европа по-добър, по-бърз и по-ефективен капацитет на ЕС за реакция при бедствия. (...)

Комисар Георгиева спечели наградите „Комисар на годината“ и „Европеец на годината“

Комисар Георгиева спечели наградите „Комисар на годината“ и „Европеец на годината“

30.11.2010 г. - Комисарят по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи, Кристалина Георгиева, бе отличена вчера и получи званието „Европеец на годината“ и „Комисар на годината“ за 2010 г. на годишната церемония по награждаването на „European Voice“. (...)

Комисар Георгиева в център за хранене в Нигер, финансиран от Комисията © ЕС

Европейската комисия иска допълнително финансиране за хуманитарна помощ в отговор на задълбочаващата се продоволствена криза в Сахел и Судан

03.08.2010 г. - В отговор на задълбочаващата се продоволствена криза, която засяга Сахел и Судан, комисарят по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи, Кристалина Георгиева, обяви днес, че Комисията е предложила отпускането от Резерва за спешна помощ на бюджета на ЕС на допълнителен пакет от 40 млн. евро за финансиране на хуманитарна помощ. От този пакет 30 млн. евро са предназначени за финансиране за Сахел, a 10 млн. евро − за Судан (...)

Комисар Георгиева в Парламента © ЕС

Изслушване пред Европейския парламент

03.02.2010 г. - Изслушването за утвърждаване на поста на Кристалина Георгиева, последният потенциален европейски комисар, се проведе в Европейския парламент на 3 февруари. Бяха й зададени въпроси, свързани с международното сътрудничество, (...)