This site has been archived on 20/11/2014
20/11/2014

Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Photo credit: DFID UK

Humanitarian air bridge brings relief to desperate displaced Iraqi

29.08.2014 г. - Ten Member States have been delivering essential assistance through a humanitarian air bridge, set up to deliver relief assistance to the victims of the conflict in Iraq. The support is being sent either bilaterally or through the EU Civil Protection Mechanism.

Комисар Георгиева получи наградата „Отворено общество“ на Централноевропейския университет (ЦЕУ) за 2014 г.

Комисар Георгиева получи наградата „Отворено общество“ на Централноевропейския университет (ЦЕУ) за 2014 г.

21.06.2014 г. - Комисар Кристалина Георгиева бе удостоена с наградата „Отворено общество“ на Централноевропейския университет за 2014 г. Тя ще получи отличието (...)

ЕС помага на Сърбия и Босна и Херцеговина да се справят с наводненията

ЕС помага на Сърбия и Босна и Херцеговина да се справят с наводненията

16.05.2014 г. - Механизмът за гражданска защита на ЕС бе задействан по молба на Сърбия и на Босна и Херцеговина поради тежките наводнения, които засегнаха големи райони в двете страни. (...)

Да се вслушаме в гласовете на децата в бедствени ситуации

Да се вслушаме в гласовете на децата в бедствени ситуации

15.05.2014 г. - Европейската комисия и УНИЦЕФ започват днес нова кампания за насочване на вниманието към проблемите на милиони деца по света, засегнати от бедствия (...)

Една година от създаването на Координационния център за реагиране при извънредни ситуации

Една година от създаването на Координационния център за реагиране при извънредни ситуации

14.05.2014 г. - В момента управлението на бедствия е по-необходимо от всякога, тъй като честотата и интензивността на природните и причинени от човека бедствия нараства неумолимо. (...)

Помощ от Европейската комисия за Украйна

Помощ от Европейската комисия за Украйна

05.03.2014 г. - 05/03/2014 – Днес Европейската комисия се споразумя за пакет от мерки за подпомагане на Украйна(...)

Ново проучване потвърждава необходимостта от защита от наводнения

Ново проучване потвърждава необходимостта от защита от наводнения

03.03.2014 г. - 03/03/2014 – Политиката в областта на околната среда може да стимулира икономическия растеж чрез засилване на защитата от наводнения, показва публикувано днес от Европейската комисия проучване(...)

Координирана операция на ЕС се бори с горските пожари в Гърция и Албания

26.08.2011 г. - Гърция задейства Механизма на ЕС за гражданска защита, като поиска спешна помощ за борба с горските пожари, бушуващи в Александруполис (в североизточната част на страната). Последва я и Албания. В рамките на няколко часа (...)

Разрушената електроцентрала "Василико" в Мари, Кипър на 12 юли 2011 г., ден след опустошителните експлозии © EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Кипър получава европейска помощ след катастрофалните експлозии край Ларнака

14.07.2011 г. - Кипър поиска съдействие през Европейския Механизъм за гражданска защита за да се справи с последиците от разрушителните експлозии във военноморската база край Ларнака. (...)

Комисар Георгиева на борда на „Ria do Vigo“ © ЕС

Работа за предотвратяване на морското замърсяване - Комисар Георгиева посещава Европейската агенция за морска безопасност

14.10.2010 г. - По-тясно сътрудничество и по-добра подготвеност за преодоляване на морското замърсяване - това бяха темите, дискутирани по време на днешното посещение на комисар Кристалина Георгиева в Европейската агенция за морска безопасност (ЕАМБ) (...)

Карта на засегната област в Унгария © ЕС

Замърсяването в Унгария - ЦМИ следи развитието и поддържа връзка с унгарските власти

07.10.2010 г. - Настъпилата авария в Унгария се следи отблизо от Центъра за мониторинг и информация (ЦМИ) към ЕС, който е в готовност да предостави съдействие на унгарските власти. Комисар Георгиева е в постоянна връзка по телефона с унгарския министър на вътрешните работи, Шандор Пинтер, за да изрази подкрепата си за унгарските власти, (...)

Комисар Георгиева в Бад Годесберг © ЕС

Комисар Георгиева участва в Шестия европейски конгрес по гражданска защита и управление на бедствията

08.09.2010 г. - На 8 септември европейският комисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи, Кристалина Георгиева, изнесе важна реч по време на откриването на Шестия европейски конгрес по гражданска защита и управление на бедствията, което се проведе в сградата на кметството на Бад Годесберг в бившата федерална столица на Германия, Бон. Основната тема на конференцията беше „Разширяване на европейските и националните мрежи за успешна гражданска защита“(...)

Товарни самолети на летище © ЕС

Комисията и държавите-членки обединяват усилията си за транспортиране на значителни хуманитарни помощи в Пакистан

01.09.2010 г. - Днес за Пакистан излита товарен самолет Антонов АН-124 със 100 тона помощи на борда, предоставени съвместно от Германия, Италия, Австрия и Чешката република, която осигури безплатното използване на самолета. Пратката се координира от Центъра за мониторинг и информация (ЦМИ), който понастоящем разполага с екип от експерти в областта на гражданската защита в Пакистан за наблюдение на разпределянето на материалната помощ на ЕС (...)