This site has been archived on 20/11/2014
20/11/2014

Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Нова Конвенция за продоволствено подпомагане срещу световния глад

02.08.2012 г. - Комисар Георгиева подписа новата Конвенция за продоволствено подпомагане срещу световния глад – международно споразумение за определяне на глобални правила за продоволствената помощ от основните донори – от името на (...)

Еврокомисарят по хуманитарна помощ коментира влошаващата се криза в Сирия

31.07.2012 г. - Комисар Кристалина Георгиева направи следното изявление: „Сирия (...)

Устойчивостта на бедствия в Африканския рог ще бъде засилена с нова финансова инжекция от Европейската комисия

31.07.2012 г. - Европейската комисия спазва обещанието си да помогне на Африканския рог да се възстанови от разрушителната суша, да превъзмогне (...)

ЕС засилва хуманитарната си помощ за Судан и Южен Судан

27.07.2012 г. - Европейската комисия увеличава подкрепата си за жертвите на влошаващата се хуманитарна криза в Судан и (...)

ЕС удвоява финансирането за борба срещу глада в Йемен

26.07.2012 г. - Европейската комисия увеличава хуманитарната си помощ за Йемен с 20 млн. евро, за да (...)

Йемен: Европейската комисия предоставя допълнителни милиони за борба срещу нарастващата продоволствена криза

21.05.2012 г. - Европейската комисия увеличава хуманитарната си помощ за Йемен с 5 млн. евро в отговор на бързо разрастващата се криза с хранителните продукти. В някои части на Йемен процентът от населението, страдащо от недохранване, е сред най-високите в света. (...)

Комисар Георгиева и други световни лидери в областта на развитието ще изнесат речи по време на Европейските дни на развитието

13.12.2011 г. - Комисар Кристалина Георгиева ще участва в тазгодишните Европейски дни на развитието във Варшава, Полша. Организирани от Европейската комисия и Председателството на Съвета на Европейския съюз, Европейските дни на развитието са най-значимият форум в Европа в областта на международните отношения и сътрудничеството за развитие. (...)

Влошаването на хуманитарната ситуация в Йемен води до увеличаване на европейските помощи

12.12.2011 г. - Загрижена за последиците от продължаващите условия на нестабилност, суша и бедност, на които са изложени стотици хиляди уязвими хора в Йемен, днес Европейската комисия увеличи финансирането си в областта на хуманитарната помощ с още 5 милиона евро. (...)

Кладенец, финансиран от ГД „Хуманитарна помощ и гражданска защита“ © ЕС

ГД „Хуманитарна помощ и гражданска защита“ бе обявена за един от водещите хуманитарни партньори според преглед на ефективността на работата в областта на хуманитарната помощ на Обединеното кралство

02.03.2011 г. - ГД „Хуманитарна помощ и гражданска защита“ на Европейската комисия е един от водещите донори, предлагащи максимална ефективност на вложените ресурси според прегледа на многостранната помощ на министерството за международно развитие на Обединеното кралство. (...)

Посещение на комисар Георгиева в Йемен - 15.01.2011 г. © ЕС

Комисар Георгиева увеличава европейската хуманитарна помощ за Йемен

15.01.2011 г. - В края на посещението си в Йемен комисар Кристалина Георгиева обяви мобилизирането на 15 милиона евро за справяне с нарастващите хуманитарни нужди на страната. Комисарят също откри новия Европейски хуманитарен офис в столицата Сана. Йемен дава убежище на над 239 000 бежанци от Африканския рог, а около 225 000 йеменски граждани са вътрешно разселени поради конфликти. (...)

Йеменски деца пред палатка за хуманитарна помощ на ЕС - 12.01.2011 г. © ЕС/ECHO/Heinke Veit

Комисар Георгиева привлича вниманието към забравената хуманитарна криза в Йемен

12.01.2011 г. - Комисар Георгиева ще пристигне днес в Йемен заедно с Върховния комисар на ООН за бежанците Антониу Гутериш. Те ще съберат непосредствена информация за хуманитарните предизвикателства в страната, която се стреми да подпомага огромен брой вътрешно разселени лица и бежанци от Африканския рог. (...)

Деца в бежански лагер в Йемен © ЕС

Хуманитарна помощ на стойност 10 милиона евро за бежанците и засегнатото от конфликта в Йемен население

26.07.2010 г. - Европейската комисия представи днес пакет от средства на стойност 10 милиона евро в отговор на спешните хуманитарни нужди, изострени от липсата на подкрепа от страна на международната общност. Средствата ще бъдат използвани за осигуряването на подслон, вода, хигиенни условия, храна, подкрепа за препитанието, основни здравни грижи и защита. Средствата са предназначени за най-уязвимите сред 350-те хиляди вътрешно разселени лица, приемните общности и 170-те хиляди чуждестранни бежанци в Йемен. (...)