This site has been archived on 20/11/2014
20/11/2014

Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Комисар Георгиева на посещение в Китай

Комисар Георгиева на посещение в Китай

12.11.2013 г. - Комисар Георгиева пристига утре в Пекин, за да присъства на годишната обща среща на Китайския съвет за международно сътрудничество в областта на околната среда и развитието (CCICED). (...)

Комисар Георгиева е в Токио, за да обсъди сътрудничеството между ЕС и Япония в управлението на бедствия

Комисар Георгиева е в Токио, за да обсъди сътрудничеството между ЕС и Япония в управлението на бедствия

11.11.2013 г. - Преди предстоящата среща на високо равнище ЕС — Япония комисар Георгиева се срещна с Акихиро Ота, министър на земята, инфраструктурата, транспорта и туризма. (...)

Кристалина Георгиева

ЕС и Япония ще си сътрудничат по-тясно в управлението на бедствия

25.03.2013 г. - Комисар Кристалина Георгиева и министърът на земята, инфраструктурата, транспорта и туризма на Япония Акихиро Ота размениха писма, предоставящи рамка за по-нататъшно засилване на сътрудничеството между ЕС и Япония в управлението на бедствия(...)

Високопоставени лица в международен план акцентират върху изграждането на общества, устойчиви на бедствия

01.07.2012 г. - Комисар Кристалина Георгиева е в Япония, където ще присъства на международна конференция на високо равнище относно мащабните природни бедствия. Събитието ще постави акцент върху изграждането на общества, устойчиви на бедствия. (...)

Кристалина Георгиева (вдясно) отговаря на въпросите на японски репортери © ЕС

Комисар Георгиева – в Токио – хвали Япония за впечатляващите усилия на страната за спасяване на хора и за ограничаване на щетите от бедствията

25.03.2011 г. - Комисар Кристалина Георгиева бе първият високопоставен политик в международен план, който посети Япония след връхлетелите я опустошителни бедствия. След пристигането си в Токио комисарят се срещна с японския държавен министър на реакцията при бедствия Рю Мацумото (...)

Екипът на Центъра за мониторинг и информация заминава за Япония © ЕС

Комисар Георгиева ще посети засегнатата от бедствия Япония

23.03.2011 г. - Комисар Кристалина Георгиева ще замине за Япония утре, 24 март. В Токио тя ще обсъди продължаващите спасителни операции с японските власти и хуманитарните организации и ще проследи логистиката на помощта от Европа, която се доставя до нуждаещите се. (...)

Полицай върви през отломъци в разрушения град Рикузентаката © AFP PHOTO / Nicholas KAMM

Европейски екип по гражданска защита заминава за Япония, за да координира помощта на ЕС след земетресението и цунамито

18.03.2011 г. - 15 европейски експертa от 8 държави-членки заминаха за Токио днес следобед. Те ще координират на място европейската хуманитарна помощ за японския народ, който се бори с последиците от разрушителното земетресение и цунами. (...)

Семейство минава през останките от опустошените сгради в град Камаиши © EPA/Belga

Механизмът на ЕС за гражданска защита координира европейската помощ за Япония след двойното бедствие

15.03.2011 г. - По молба на Япония, Европейската комисия задейства Механизма за гражданска защита на ЕС, за да съдейства в справянето с последиците от разрушителното земетресение и цунами, които сполетяха азиатската страна миналата седмица. (...)

Наводнения след цунамито в Япония © Belga

Задействан е Механизмът на ЕС за гражданска защита, за да помогне на Япония да се справи с разрушенията от земетресението/цунамито

11.03.2011 г. - По молба на Япония Европейската комисия е задействала Mеханизма на ЕС за гражданска защита, за да съдейства в справянето с последиците след разрушителното земетресение и цунами, които удариха страната по-рано днес. Япония е поискала спасителни екипи, както и обучени кучета, които да помогнат при действащите спасителни операции. (...)