This site has been archived on 20/11/2014
20/11/2014

Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Комисар Георгиева на посещение в Ирландия

Комисар Георгиева на посещение в Ирландия © Ирландско председателство на ЕС
11.02.2013 г.  - 

Комисар Кристалина Георгиева започва седмицата в Дъблин, където ще вземе участие в неформалната среща на министрите на развитието на страните от ЕС. Срещата се провежда в рамките на председателството на Ирландия на ЕС.

Комисарят ще участва в обсъждането на помощта за Мали и усилията, целящи да подготвят по-добре общностите, изложени на риск, за спешни ситуации като наводнения или суша. По въпроса за Мали, комисар Георгиева ще информира министрите относно неотдавнашното си посещение в Мали и Буркина Фасо, както и за усилията на ЕС да предостави спешна помощ и да помогне на страната да се възстанови.

Във вторник европейските министри на развитието и комисарите Георгиева и Пиебалгс ще обсъждат стремежа на ЕС за повишаване на устойчивостта на уязвимите общности на природни бедствия и кризи.

По време на престоя си в Дъблин комисар Георгиева ще се срещне и с представители на ирландски хуманитарни организации. Тъй като тези организации и техните служители са на предна линия в борбата срещу някои от най-големите хуманитарни предизвикателства в света като глада и недохранването, срещата ще даде възможност да се обсъди тяхната работа в тази област.