This site has been archived on 20/11/2014
20/11/2014

Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Увеличаване на европейската помощ за хората, засегнати най-силно от неотдавнашното насилие в Източно Конго

30.11.2012 г. - В отговор на спешните нужди на населението на Конго, Европейската комисия работи с бюджетните власти на ЕС за увеличаване на хуманитарната помощ за (...)

Комисар Георгиева стартира кампания за повишаване на осведомеността относно градските бежанци

23.11.2012 г. - Кристалина Георгиева ще открие изложба на тема: „Скрит живот: Неразказаната история на градските бежанци“ в понеделник, 26 ноември, от 18:00 до 20:00 ч. в Les Halles de Saint-Géry (...)

Борба с пожарите и справяне с промишлените аварии в Словакия

23.11.2012 г. - Комисар Кристалина Георгиева е в Братислава, столицата на Словакия, където тя ще наблюдава две демонстрации на службите за гражданска защита на страната. Тя ще започне посещението си, като (...)

На Световния ден на детето, научете как Европа помага на децата

20.11.2012 г. - Днес е Световният ден на детето, който бележи приемането на Декларацията за правата на детето и Конвенцията за правата на детето от ООН. Децата са нашето бъдеще; но (...)

Нова помощ за осигуряване на храна и подпомагане на поминъка на пострадалите при наводнения в Бангладеш

19.11.2012 г. - Европейската комисия увеличава помощта си за пострадалите при големи наводнения в Бангладеш. Комисията ще предостави допълнителни 1 милион евро за храна и (...)

Допълнителна помощ за жертвите на насилие в Мианмар

16.11.2012 г. - Европейската комисия увеличава с 1 млн. евро помощта си за пострадалите при неотдавнашните размирици в щата Рахин в Бирма/Мианмар (...)

Доброволчество – експерти се срещат в Кипър

16.11.2012 г. - Комисар Георгиева е в Никозия за важна среща на международни експерти (...)

Хуманитарни експерти на ЕС се фокусират върху хуманитарните нужди в засегнатата от наводнения Нигерия

15.11.2012 г. - Европейската комисия се мобилизира да осигури помощ за Нигерия, където 7,7 млн. души са засегнати след рекордни наводнения и проливни дъждове (...)

Парите от Нобеловата награда за мир на ЕС ще бъдат дадени за проекти за деца, засегнати от конфликти

14.11.2012 г. - Днес Европейската комисия официално получи паричната сума от Нобеловата награда за мир от името на Европейския съюз и посочи, че (...)

Съветът на ЕС дава зелена светлина на новата Конвенция за продоволствено подпомагане

13.11.2012 г. - Съветът на Европейския съюз току-що прие новата Конвенция за продоволствено подпомагане (...)

Обсъждане на бъдещето на Нигер с президента Махамаду Исуфу

13.11.2012 г. - Комисар Кристалина Георгиева продължава посещението си в Париж тази сутрин, като ще се срещне с президента на Република Нигер Махамаду Исуфу по време на конференция относно развитието и бъдещето на Нигер (...)

Комисар Георгиева се среща с министри от френското правителство в Париж

12.11.2012 г. - Днес комисар Кристалина Георгиева е в Париж. Тя ще проведе разговори с министъра на развитието Паскал Канфан. (...)

Комисията подпомага подобряването на капацитета за гражданската защита в Евро-средиземноморския регион

08.11.2012 г. - Нова програма за гражданска защита в Средиземноморския регион ще бъде развита въз основа на успеха на Евро-средиземноморската регионална програма за превенция, подготовка и реакция при природни и предизвикани от човека бедствия (...)

Спешна европейска помощ помага на Куба и Хаити да се възстановят от последствията от урагана Санди

08.11.2012 г. - В отговор на сериозните щети, нанесени от урагана Санди, Европейската комисия предоставя 6 милиона евро за осигуряване на незабавна помощ на най-тежко засегнатите страни в Карибския басейн (...)

Комисарите Георгиева и Пиебалгс се срещат с д-р Муквеге от болницата „Panzi“ в ДРК

06.11.2012 г. - Кристалина Георгиева и нейният колега, европейският комисар по въпросите на развитието Андрис Пиебалгс, се срещнаха днес с д-р Денис Муквеге (...)

Изявление на комисар Георгиева относно освобождаването на хуманитарните работници в Нигер

05.11.2012 г. - Изпитах голямо облекчение и радост от новината, че петимата хуманитарни работници, отвлечени преди три седмици в Нигер, вече са обратно при семействата си (...)