This site has been archived on 20/11/2014
20/11/2014

Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Комисар Георгиева на посещение на Европейските дни на развитието (ЕДР)

Лого на Европейските дни на развитието © Европейска комисия
16.10.2012 г.  - 

Седмото издание на Европейските дни на развитието (ЕДР) ще се проведе на 16 и 17 октомври 2012 г. в Брюксел, Белгия. Това знаково ежегодно политическо събитие се превръща в най-значимия европейски форум в областта на международните отношения и сътрудничеството за развитие. Водеща тема на тазгодишното издание ще бъде устойчивият и приобщаващ растеж за човешко развитие, а форумът ще се проведе на две важни дати: Световния ден на прехраната (16 октомври) и Международния ден за изкореняване на бедността (17 октомври).
 
ГД „Хуманитарна помощ и гражданска защита“ ще отбележи 20-тата си годишнина с три дискусии на високо равнище във вторник, като акцентира върху трите основни области на хуманитарната помощ: Устойчивост („По-ефективно партньорство за по-устойчив свят“), където комисар Кристалина Георгиева ще изнесе програмна реч; Принудителна миграция и разселване („Световен доклад за бедствията за 2012 г.: Принудителна миграция и разселване“) и Намаляване на риска от бедствия в епохата на изменението на климата.  Първата и третата дискусии могат да бъдат проследени в реално време онлайн тук: http://eudevdays.eu/
В хода на вечерта комисар Георгиева също така ще направи специално обръщение.
 
В сряда ГД „Хуманитарна помощ и гражданска защита“ ще присъства на дискусията „Приемане на предизвикателството, свързано с нестабилността“. Тези дискусии на високо равнище са част от заключителните събития за отбелязване на 20-тата годишнина от създаването на ГД „Хуманитарна помощ и гражданска защита“.