This site has been archived on 20/11/2014
20/11/2014

Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Денят на мачовете срещу глада идва на стадионите в цяла Европа

28.03.2012 г. - Кампанията „Професионалният футбол срещу глада“ идва на стотици европейски футболни стадиони и носи посланието, че трябва да действаме сега, за да предотвратим хуманитарно бедствие в африканския регион Сахел. Криза с глада, предизвикана от суша, хронична бедност, високи цени на храните, разселване и конфликти, застрашава милиони хора в тази част на света. (...)

ЕС увеличава помощта си за пострадалите от хуманитарната криза в Сирия

23.03.2012 г. - Европейската комисия отпуска допълнителни 7 млн. евро, за да финансира животоспасяваща помощ за тези, които са били ранени или са били принудени да избягат заради продължаващото насилие в страната. Така общият размер на отпуснатите (...)

ГД „Хуманитарна помощ и гражданска защита“ (ECHO) навършва 20 години: проследете тържествената церемония днес!

20.03.2012 г. - Тази година отбелязваме 20-та годишнина от създаването на Службата на Европейската комисия за хуманитарна помощ и гражданска защита (ECHO). Повод да празнуваме и да се замислим върху настоящите и бъдещите предизвикателства за хуманитарната дейност (...)

Нова инициатива потвърждава решимостта на Комисията да подкрепи най-уязвимите в Африканския рог

16.03.2012 г. - Европейската комисия ще инвестира 250 милиона евро в подкрепа на възстановяването от неотдавнашната суша в Африканския рог и подсилване на устойчивостта на населението при бъдещи кризи (...)

Комисар Георгиева говори за важността на водата за хуманитарна помощ по време на Световния форум за водата

15.03.2012 г. - 15.03 - Комисар Кристалина Георгиева се присъединява към други високопоставени лица в международен план по време на Световния форум за водата в Марсилия. Това е една от (...)

„Летяща“ надежда: ECHO Flight ще предостави допълнителни хуманитарни въздушни доставки за гражданите в отдалечените райони на Конго

08.03.2012 г. - Европейската комисия ще подсили уникалната си услуга за осигуряване на хуманитарна помощ по въздух в Демократична република Конго (ДРК) с допълнително финансиране (още около 4 милиона евро) (...)

Комисар Георгиева на посещение в знак на солидарност в засегнатия от бедствие Бразавил

05.03.2012 г. - Комисар Кристалина Георгиева прекъсна посещението си в Демократична република Конго, за да отпътува за съседната Република Конго, чиято столица беше разтърсена от серия от експлозии, които отнеха живота на стотици хора и раниха над (...)

В Киншаса Комисар Георгиева оповести увеличаване на помощта за „забравената криза“

05.03.2012 г. - Комисар Кристалина Георгиева е на посещение в Демократична република Конго (ДРК). Втората по големина държава в Африка преживява една от най-продължителните кризисни ситуации в света; стотици хиляди души се нуждаят от спешна помощ, поради разселване (...)

Европейската комисия почита българската култура

01.03.2012 г. - Служителите и гостите на Европейската комисия ще се наслаждават на българско изкуство, музика и кухня днес благодарение на серия от прояви за отбелязване на традиционния пролетен празник на Баба Марта (1 март), Освобождението на България (3 март) и петата годишнина (...)