This site has been archived on 20/11/2014
20/11/2014

Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Комисар Георгиева приветства Амаду и Мариам © ЕС

Музикалните звезди Амаду и Мариам надигат глас срещу глада

27.06.2011 г. - Комисар Кристалина Георгиева обедини сили със звездите на световната музикална сцена Амаду и Мариам, чийто най-нов хит „Labendela“ отправя призив към всички нас да не забравяме за положението, в което се намират милиони гладни хора по света. Музикантите от Мали са посланици срещу глада на (...)

Комисар Георгиева отговаря на въпроси за новия доброволчески корпус за хуманитарна помощ © ЕС

Комисар Георгиева насърчава младите европейци да се присъединят към новия доброволчески корпус за хуманитарна помощ

22.06.2011 г. - Комисар Кристалина Георгиева беше радостна да обсъди на страницата си във Фейсбук бъдещия европейски доброволчески корпус за хуманитарна помощ със стотици хора от цял свят. Днес, комисарят се присъедини към своите приятели в чата, за да проведат дискусия за корпуса, чиито пилотни проекти току-що стартираха (...)

Комисар Георгиева ще обсъди онлайн Европейския доброволчески корпус с всички, които проявяват интерес към инициативата © EU

Заповядайте на среща с Кристалина Георгиева във Фейсбук - за да научите всичко за европейския доброволчески хуманитарен корпус пряко от своя еврокомисар!

20.06.2011 г. - Еврокомисар Кристалина Георгиева ще се радва да поговори с вас - заповядайте в нейния първи чат през Фейсбук. Кристалина Георгиева е първият европейски комисар, който ще влезе в пряк диалог с европейците през популярната социална мрежа. Тя ще се радва да обсъди с вас бъдещия европейски доброволчески хуманитарен корпус и да ви разкаже как можете да сте сред първите европейски хуманитарни доброволци (...)

Дете на бежанци в лагер Хараз, Йемен © Ирина Новакова

Комисарите Георгиева и Малмстрьом призовават за по-добра защита на бежанците

20.06.2011 г. - На Световния ден на бежанците комисар Кристалина Георгиева направи съвместно изявление с колегата си Сесилия Малмстрьом, комисар по вътрешните работи: (...)

Хуманитарен работник в бежанския лагер Уре Касони © Kimmo Holopainen

Стартира пилотен Европейски доброволчески корпус

17.06.2011 г. - Предоставянето на хуманитарна помощ с участието на европейски доброволци прави голяма крачка към осъществяването си – пилотната фаза на проекта стартира в Будапеща днес, на конференция, организирана от Европейската комисия и унгарското председателство на Европейския съюз. (...)

Commissioner Georgieva at the “Don’t Forget the Silent” seminar © Kimmo Holopainen

„Не забравяйте мълчаливите“ призовават комисар Георгиева и хуманитарните работници от Финландия

10.06.2011 г. - Настоящите и бъдещите хуманитарни предизвикателства бяха основна тема на дискусиите в Хелзинки, където комисар Кристалина Георгиева се срещна с водещи хуманитарни организации, НПО и финландски правителствени представители. (...)

Комисар Георгиева по време на посещението й в Дарфур през 2010г. © EU

Комисар Георгиева изрази облекчение и радост по повод спасяването на тримата български хуманитарни работници, отвлечени в Дарфур

06.06.2011 г. - "С облекчение научих от българското правителство, че тримата българи, които бяха отвлечени по време на хуманитарна мисия в Дарфур, вече са в безопасност и скоро ще се върнат при семействата и близките си," каза еврокомисар Кристалина Георгиева днес, след новината за освобождаването на тримата след 175 дни в плен. (...)