This site has been archived on 20/11/2014
20/11/2014

Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Комисар Георгиева и Върховният комисар на ООН за бежанците Антониу Гутериш © ЕС

Комисар Георгиева се срещна с върховния комисар на ООН за бежанците Антониу Гутериш

28.04.2010 г. - Комисар Кристалина Георгиева се срещна с Върховния комисар на ООН за бежанците (ВКБООН), Антониу Гутериш, който наскоро бе преизбран на този пост. По време на срещата те обсъдиха съвместната работа на Комисията и ВКБООН. (...)

Комисар Георгиева по време на тренировъчни занятия за спасителни операции © ЕС

Комисар Георгиева посети Националния учебен център на „Гражданска защита“ в Монтана

23.04.2010 г. - Комисар Георгиева взе участие в тренировъчни занятия за спасителни операции и получи диплома за завършен основен курс. Учебният център е сертифициран от НАТО и е част от тяхната мрежа от учебни центрове.

Комисар Георгиева и Е. Морин, френски министър на отбраната © ЕС

Посещение на комисар Георгиева в Париж - срещи с френските власти

21.04.2010 г. - Комисар Георгиева посети Париж, за да проведе серия от срещи с френските власти с цел обсъждане на актуални проблеми, свързани с хуманитарната помощ и реакцията при бедствия. Тя се срещна с г-н Бернар Кушнер, министър на външните и европейски работи, г-н Ерве Морин, министър на отбраната, г-н Ален Жоянде, държавен секретар, отговарящ за сътрудничеството и франкофонията, както и с представители на Министерството на вътрешните работи по въпросите на гражданската защита. Тя беше и на работен обяд с представители на френските хуманитарни неправителствени организации. Комисар Георгиева посети също така кризисните центрове на Министерството на вътрешните работи и на Министерството на външните работи. (...)

Комисар Георгиева и хуманитарни работници © ЕС

Комисар Георгиева очерта пред Европейския парламент основните хуманитарни предизвикателства, с които се е сблъскала в Хаити

20.04.2010 г. - Комисар Георгиева каза пред Парламента, че четирите основни предизвикателства са: - продължаване на оказването на хуманитарна помощ в области като здравеопазване, предоставянето на подслон и санитарно-хигиенни услуги; (...)

Посланик Уилям Лейси Суинг и комисар Георгиева © ЕС

Комисар Георгиева се среща с посланик Уилям Лейси Суинг, Генерален директор на Международната организация по миграция

14.04.2010 г. - Комисар Кристалина Георгиева се среща с посланик Уилям Лейси Суинг, Генерален директор на Международната организация по миграция (МОМ). Комисията финансира много хуманитарни програми и дейности на МОМ в цял свят. (...)