This site has been archived on (12/11/2014)
12/11/2014

Cale de navigare

Comisarul Cioloş - la Consiliul informal pentru Agricultură în Spania

Comisarul Dacian Cioloş în Extramadura, sud-estul Spaniei

Comisarul Dacian Cioloş a participat la primul Consiliu Informal în calitate de Comisar pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, organizat în Extramadura, sud-estul Spaniei (30 mai – 1 iunie).

Ca de obicei, Consiliul Informal a oferit o ocazie bună de a înţelege agricultura din această regiune, subliniind diversitatea formelor de agricultură în Europa.

Programul a inclus o vizită la o dehesa – o fermă care oferă un exemplu de creştere extensivă a unor rase rare de porci, vaci şi oi, furnizând produse de calitate, într-un sistem care aduce beneficii pentru bio-diversitate, pentru mediu şi pentru piaţa locală a muncii. De asemenea, comisarul a vizitat o fabrică modernă de procesare a legumelor, pe care a descris-o ca fiind "o combinaţie bună între agricultura tradiţională şi cea modernă".

Reuniunea a fost dedicată legăturii între viitoarea Politică agricolă comună şi Strategia UE 2020, fiecare ministru al agriculturii subliniind importanţa pe care agricultura o are în obţinerea unei creşteri economice inteligente, durabile şi incluzive în Europa. "Este important ca Politica agricolă comună să stimuleze acest rol multifuncţional al agriculturii, care duce nu numai la creşterea competitivităţii economice dar şi la creşterea competitivităţii sociale şi de mediu. Trebuie să folosim această politică pentru a încuraja inovarea în metodele de producţie", a declarat Comisarul Cioloş la reuniunea informală a miniştrilor europeni ai agriculturii. 

Ultima actualizare: 01/04/2015 |  Începutul paginii