Az OLAF kivizsgálja az EU költségvetését károsító csalásokat, valamint az uniós intézményekben előforduló korrupciós cselekményeket és súlyos kötelezettségszegéseket, továbbá csalás elleni politikát dolgoz ki az Európai Bizottság számára.

img1euro coincigarettesimg5director general

Az OLAF számokban

Az OLAF 1999-ben létesült. Azóta 3500 vizsgálatot végzett, amelyek eredményeként:

  • több mint 1,1 milliárd szabálytalanul felhasznált euró került vissza az EU költségvetésébe;
  • összesen 900 év börtönbüntetés kiszabására került sor.

Bővebben...

Csalásmegelőzés

Az OLAF a fennállása óta összegyűjtött ismeretekre és szerzett tapasztalatra támaszkodva segíti az uniós közpénzeket kezelő uniós, tagállami és unión kívüli hatóságokat abban, hogy megértsék, milyen típusú csalások léteznek, melyek az e téren tapasztalt tendenciák, veszélyek és kockázatok, és hogy a különféle csalások elkövetésének megelőzésével védjék az EU pénzügyi érdekeit.

Bővebben...

Herkules programok

A Herkules programok révén olyan tevékenységek finanszírozhatók, amelyek a csalás, a korrupció és az EU pénzügyi érdekeit sértő egyéb illegális tevékenységek elleni küzdelmet, illetve azok megelőzését célozzák. Finanszírozásra jogosult tevékenység például a nyomozásokhoz nyújtott technikai és operatív támogatás, speciális képzések szervezése és a kutatás. A finanszírozást szerződések révén és közvetlen támogatás formájában lehet igénybe venni.

Bővebben...

Print versionDecrease textIncrease text
Eseménynaptár

Finanszírozás és szerződések English (en)

Guidelines on Investigation Procedures for OLAF Staff pdf - 126 KB [126 KB] English (en)

Adatvédelem English (en)

Utolsó frissítés: 31/07/2015