Denna webbplats arkiverades den 16/12/2011
16/12/2011

Om kampanjen

Om kampanjen

Ät smart - det är aldrig för tidigt att lära sig eller för sent att ändra sig.

Vill du vara frisk, aktiv och i form? Mumsiga gänget finns här för att hjälpa dig! Om du inte är säker på vad du ska äta, eller om du bara behöver bli påmind, så visar figurerna i Mumsiga gänget hur du väljer smart. Det är kul att hålla sig i form med Mumsiga gänget!

Om du kollar in webbplatsen, spelar spelen och vinner priser får du lära dig allt du behöver veta för att välja smart mat.

För att göra det lättare gör EU reklam för frukt, grönsaker och mjölkprodukter i skolor. I vissa delar av Europa är en turné också på väg. Under oktober och november kan Mumsiga gänget-bussen dyka upp på din skola för att få dig att äta, dricka och röra på dig!

Varför är det viktigt?

Om du äter smart när du är ung kommer du att fortsätta med det. Därför vill EU hjälpa dig att äta mumsiga frukter och grönsaker och dricka kall, god mjölk. Allt fler barn och ungdomar är överviktiga, så det är dags att göra något nu. Det kan vara mycket skadligt för hälsan att vara överviktig - om du äter bra kan du slippa en massa problem senare.

Kampanjen Mumsiga gänget - ger dig den information du behöver för att välja rätt.

Kampanjen, som har utarbetats av den delen av EU som ansvarar för jordbruk, vill ge barn och ungdomar kunskap så att de kan ta ansvar för sin hälsa. Med start den 28 september kommer figurerna i Mumsiga gänget att visa dig vägen mot ett hälsosammare liv.

Om du mår bra och har kontroll över vad du äter - väljer smart och vet vad som är vad - kommer du också att jobba bättre. Du kommer att känna dig mindre trött och less, eftersom energinivån ofta hänger ihop med vad du äter.

Så kliv på och häng med Mumsiga gänget när de ger sig ut att för att ge dig den information du behöver för att kunna välja rätt för ett hälsosamt liv.

Ät, drick och rör på dig!

Andra webbplatser

Senaste uppdatering: 08/03/2015 | Till början