Ta spletna stran je bila arhivirana 16/12/2011
16/12/2011

O kampanji

O kampanji

Jejte pametno - nikoli ni prezgodaj za učenje ali prepozno za spremembe.

Si želite biti fit, aktivni in zdravi? Okusni prijatelji vam bodo pri tem pomagali! Če niste prepričani, kaj bi morali jesti, ali si morate zgolj osvežiti spomin, vam bodo Okusni prijatelji pokazali, kako izbrati pametno. Biti fit je zabavno z Okusnimi prijatelji!

Z obiskom spletne strani, igranjem iger in prejemanjem nagrad se boste naučili vse, kar morate vedeti, da boste znali pametno izbirati hrano, ki jo jeste.

Da bi vam stvari olajšala, EU spodbuja uživanje sadja, zelenjave in mlečnih izdelkov v šolah, v nekaterih delih Evrope pa s bo odvijala tudi prava turneja. Ta bo potekala od oktobra do novembra in lahko se zgodi, da se bo vozilo Okusnih prijateljev pojavilo tudi v vaši šoli in vas povabilo, da nekaj pojeste, popijete, pomigate!

Zakaj je to pomembno?

EU vam pomaga uživati slastno sadje in zelenjavo ter hladno mleko, kajti če jeste pametno že v mladosti, boste s tem nadaljevali tudi kot odrasli. Ker čedalje več otrok trpi za prekomerno telesno težo, je treba takoj nekaj ukreniti. Prekomerna telesna teža lahko zelo škoduje vašemu zdravju - ustrezna prehrana pa vam lahko prihrani veliko težav v prihodnosti.

Kampanja Okusni prijatelji - informacije, ki jih potrebujete za pravo izbiro.

Kampanja, ki jo je oblikoval del EU, odgovoren za kmetijstvo, želi otroke obogatiti z znanjem. Začela se bo 28. septembra, ko vas bodo Okusni prijatelji popeljali po poti proti bolj zdravemu življenju.

Če se dobro počutite in pazite, kaj jeste - pametno izbirate in veste, kaj je kaj - potem boste tudi lažje opravljali svoje delo. Manj boste utrujeni in naveličani, saj je raven vaše energije velikokrat odvisna od tega, kaj jeste.

Zato se pridružite Okusnim prijateljem, ki vas želijo poučiti o vsem, kar morate vedeti, da boste pravilno izbirali za zdravo življenje.

Pojej, popij, pomigaj!

Sorodne povezave

Zadnja sprememba: 08/03/2015 | Na vrh