Deze website is gearchiveerd sinds 16/12/2011
16/12/2011

De campagne

De campagne

Verstandig eten - Het is nooit te vroeg om bij te leren of te laat om te veranderen.

Wil je graag fit, actief en gezond zijn? De Smaakmakers kunnen je hierbij helpen! Weet je niet goed wat je zou moeten eten of heb je gewoon een geheugensteuntje nodig? De Smaakmakers tonen je hoe je een verstandige keuze maakt. Fit zijn wordt puur plezier met de Smaakmakers!

Bekijk de website, speel spelletjes en win prijzen… Zo leer je de juiste keuzes te maken voor je voeding!

Om het nog makkelijker te maken, stimuleert de EU de consumptie van fruit, groenten en melkproducten op school. In sommige delen van Europa is er zelfs een mobiele campagne naar jou onderweg. In de loop van oktober en november zouden de Smaakmakers wel eens op jouw school kunnen opduiken, met als motto: 'Eet, drink, beweeg!'

Waarom is het zo belangrijk?

De EU helpt je lekkere groenten en fruit te verorberen en hippe melk te drinken. Want als je nu verstandig eet, zal je dat ook later blijven doen. Steeds meer kinderen hebben last van overgewicht, het is dus de hoogste tijd om over te gaan tot actie. Overgewicht kan je gezondheid heel wat schade toebrengen... Als je nu gezond eet, kan dat je later een hoop problemen besparen.

De Smaakmakers-campagne - alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuzes te maken.

De campagne werd ontwikkeld door de mensen van de EU die verantwoordelijk zijn voor landbouw en wil kinderen wapenen met kennis. Vanaf 28 september zullen de Smaakmakers je begeleiden op weg naar een gezonder leven.

Als je je goed voelt en je voeding in de hand hebt - dat betekent dat je de juiste keuzes maakt en weet wat je eet - zal je ook beter kunnen werken. Je zal je minder vermoeid en lusteloos voelen omdat je energieniveau vaak samenhangt met wat je eet.

Doe dus mee met de Smaakmakers! Ze geven je alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuzes te maken voor een gezond leven.

Eet, drink, beweeg!

Verwante links

Laatste bijwerking: 08/03/2015 | Naar boven