Az oldal tartalmát archiváltuk 16/12/2011
16/12/2011

A kampányról

A kampányról

Okosan táplálkozni - Nem lehet elég korán megtanulni, és soha nem késő változtatni.

Szeretnél fitt, aktív és egészséges lenni? A fincsi csapat bármikor szívesen segít! Ha nem vagy biztos benne, hogy milyen élelmiszereket kell fogyasztanod, vagy éppen csak emlékeztetőre van szükséged, a fincsi csapat tagjaitól megtudhatod, hogyan választhatsz okosan. A fincsi csapattal öröm fittnek lenni!

Miközben szétnézel a weboldalon, kipróbálod a játékokat, megpróbálod megnyerni a díjakat, mindent megtanulhatsz, amit tudnod kell ahhoz, hogy okosan válaszd ki ételeidet.

Az EU mindezt úgy igyekszik megkönnyíteni, hogy az iskolákban népszerűsíti a gyümölcsöket, zöldségeket és tejtermékeket, sőt, Európa bizonyos részein még egy roadshow megjelenésére is számíthatsz. Az október-novemberben közlekedő "fincsi csapat" kamion a te iskolád előtt is leparkolhat, hogy téged is rábeszéljen arra: egyél, igyál, mozogj!

Miért fontos ez?

Az EU azért próbál segíteni abban, hogy minél több finom zöldséget és gyümölcsöt egyél, és sok tejet igyál, mert ha már fiatalon megtanulsz okosan táplálkozni, ezt később is folytatni fogod. Mivel manapság egyre több az elhízott gyermek, itt az ideje, hogy cselekedjünk. A kövérség rendkívül káros lehet az egészségre - az egészséges táplálkozás így sok későbbi problémától kímélhet meg.

A "fincsi csapat" kampány - a helyes választáshoz szükséges tájékoztatás

Az EU mezőgazdaságért felelős részlege által kidolgozott kampány főleg ismeretekkel szeretné ellátni a gyerekeket. A szeptember 28-i indulást követően a fincsi csapat tagjai téged is örömmel kalauzolnak majd végig az egészségesebb élet felé vezető úton.

Ha jól érzed magad, és odafigyelsz arra, hogy mit eszel - okosan választasz, és tudod, hogy mi micsoda - a munka és a tanulás is sokkal könnyebben megy majd. Nem leszel olyan fáradt és kimerült, hiszen az energiaszinted gyakran attól függ, hogy mit eszel.

Csatlakozz te is a fincsi csapathoz! A csapat tagjai indulásra készen várják, hogy elmondhassák neked mindazt, amit tudnod kell a helyes választáshoz és az egészséges életmódhoz.

Egyél, igyál, mozogj!

Kapcsolódó linkek

Utolsó frissítés: 08/03/2015 | Az oldal tetejére