Този сайт бе архивиран на 16/12/2011
16/12/2011

За кампанията

За кампанията

Да се храним разумно - никога не е твърде рано да се научим или твърде късно за промяна.

Искате да сте в добра форма, активни и здрави? Вкусната дружина е тук, за да ви помогне! Ако не сте сигурни коя храна е полезна за вас или просто имате нужда някой да ви го припомни, героите от Вкусната дружина ще ви покажат как да направите разумен избор. Здравословното хранене е забавно с Вкусната дружина!

Като следите информацията в уебсайта, играете игрите и печелите награди, вие ще научите всичко необходимо, за да направите разумен избор за храната, която консумирате.

За да улесни избора ви, ЕС предприема мерки за увеличаване на плодовете, зеленчуците и млечните продукти в училищата, а в някои части на Европа се организират специални роудшоу програми. В периода от м. октомври до м. ноември Вкусната дружина може да се появи във вашето училище и да ви покани да хапнете, пийнете и поиграете с нея!

Защо това има значение?

ЕС ви помага да консумирате вкусни плодове и зеленчуци и да пиете прясно мляко, защото, ако се храните разумно в ранна възраст, вие ще продължите да го правите и занапред. Време е за действия, тъй като все повече деца страдат от наднормено тегло. Наднорменото тегло може да де отрази зле на вашето здраве - здравословното хранене ще ви спести много проблеми в бъдеще.

Кампанията "Вкусната дружина" ви предоставя нужната информация, за да направите правилен избор.

Разработена от звеното на ЕС, отговарящо за земеделието, кампанията цели да обогати знанията на децата. От 28 септември героите от Вкусната дружина ще ви насочват по пътя към по-здравословен начин на живот.

Ако се чувствате добре и следите какво ядете, като правите разумен избор и знаете кое какво представлява, вие ще работите по-добре. Ще чувствате все по-малко умора и преситеност, защото вашите енергийни нива често зависят от това какво ядете.

Ето защо - присъединете се към Вкусната дружина, тъй като тя ще ви предоставя информацията, от която се нуждаете, за да направите правилен избор за здравословен живот.

Хапни с нея, пийни с нея, играй с нея!

Повече по тази тема

Related Links

Последна актуализация: 08/03/2015 | Начало на страницата