Sti

Skolefrugtordning

Eksperthjælp

De seneste spørgsmål

Hvordan kan jeg få mit barn til at spise mere frugt og grønt?

Børn går ofte uden om frugt og grønt og foretrækker andre fødevarer såsom saltholdige eller søde snacks. For det meste spiser de det, der er i huset.

Du skal derfor være opmærksom på, hvad du serverer til måltiderne, og hvilke snacks du har i dine skabe!

Her har du nogle gode råd til, hvordan du får dem til at kunne lide sunde fødevarer:

  • Servér grønt og frugt til alle måltider og som mellemmåltider, så det bliver en daglig rutine at spise frugt og grønt.
  • Gør det nemt for dit barn at vælge mellem flere sunde snacks ved at have frugt og grønt klar i spiseklare portioner.
  • Gør det nemmere at spise frugt, f.eks. ved at lave en frugtsalat.
  • Den bedste måde at få dit barn til at spise frugt og grønt er ved selv at spise det! Børn efterligner ofte de voksne, de omgås til daglig. Ved at spise sundere fødevarer er du et godt eksempel for dit barn.
Til toppen

Hvorfor er kalk så vigtigt?

Kalcium er et vigtigt næringsstof til stærke og sunde knogler. Det er derfor afgørende, at dit barns kost indeholder kalcium, særlig i perioden fra barndom til ungdom. Det sikrer, at dit barn får en god start på sit voksenliv med de stærkest mulige knogler.

Dette er vigtigt, fordi vi ved, at knoglernes kalciumindhold begynder at falde fra den tidlige voksenalder, hvilket medfører en risiko for knoglesygdomme som osteoporose eller knoglebrud som følge af svage knogler.

Se de aktuelle anbefalinger fra Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritets Videnskabelige Komité vedrørende kalciumindtag:

  • 1 til 3 år: 400 mg kalcium om dagen
  • 4 til 6 år: 450 mg
  • 7 til 10 år: 550 mg
  • 11 til 17 år: 1000 mg

Som eksempel indeholder en portion yoghurt naturel (200 ml) omkring 275 mg kalcium.

Mælk og andre mejeriprodukter er gode kalciumkilder, dvs. yoghurt eller ost. Her bør du vælge produkter med lavt fedtindhold. Endvidere indeholder grønne grøntsager såsom broccoli og kål kalcium. Og husk: Tilskynd dit barn til jævnligt at dyrke motion, for det er også vigtigt for sunde knogler!

Til toppen
×(*=obligatorisk)


Security Image